GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έρευνα για το κάπνισμα: 4 στους 10 οι θεριακλήδες Έλληνες- Το παράδειγμα της Σίας Κοσιώνη

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε σχετικά με το κάπνισμα αλλά και βάσει στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγεί...


Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε σχετικά με το κάπνισμα αλλά και βάσει στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ για τη χώρα μας, χρήση καπνού το 2019 έκανε το 35% των Ελλήνων από 15 ετών και πάνω.

Μάλιστα, έρευνα του Ινστιτούτου Προληπτικής και Κοινωνικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε το 2022 σε συνεργασία με την Metron Analysis, έδειξε ότι το 40% των ερωτηθέντων κάπνιζε το 2021 έναντι 36% το 2017.

Η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο δε είναι οι δύο χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό καπνιστών εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η χρήση καπνού αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις, καθώς και καρκίνο.

  • Η μαρτυρία της Σίας Κοσιώνη

Για τη δική της δύσκολη προσπάθεια να κόψει το κάπνισμα και να αρχίσει μία νέα ζωή μίλησε η Σία Κοσιώνη.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ όπως τόνισε σε δηλώσεις της απευθύνθηκε για βοήθεια στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

«Ήμασταν στο σπίτι με τα παιδιά, καπνίζαμε και οι δύο. Πρώτος εκείνος (σ.σ ο σύζυγός της Κώστας Μπακογιάννης) σταμάτησε.

Όταν με κινητοποίησε να το κάνω, μου είπε ότι δεν είναι δύσκολο στο τέλος της ημέρας, αλλά είναι δύσκολο στην αρχή.

  • Κάπνιζα από 16 ετών και συνδύαζα το τσιγάρο πάντα με τη χαρά».
  • Τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος

Σύμφωνα με την κυρία Κατσαούνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ και υπεύθυνη του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του Ευαγγελισμού, τα ιατρεία διακοπής καπνίσματος των δημόσιων νοσοκομείων ανέρχονται σε 37 σε όλη τη χώρα.

Είναι δωρεάν για τους πολίτες και λειτουργούν πρωινές ώρες, γεγονός που αποτελεί «ανάχωμα» καθώς δε διευκολύνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εργαζομένων.

Το Ιατρείο του Ευαγγελισμού εξυπηρετεί περί τα 1.000 άτομα το χρόνο, αριθμός μεγάλος για τη «δύναμη» του ιατρείου, αλλά μικρός για το… 40% των καπνιστών στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια