GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ελλάδα-Ολλανδία 0-1: Τέλος το όνειρο, με το πέναλτι του Βαν Ντάικ – Η βαθμολογία του ομίλου

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε, ειδικά στο τελευταίο μέρος του αγώνα, δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβα...


Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε, ειδικά στο τελευταίο μέρος του αγώνα, δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση για να ελπίζει για την πολυπόθητη πρόκριση στο Euro 2024. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 1-0 από την Ολλανδία, χάρη σε πέναλτι που εκτέλεσε ο Βαν Ντάικ και πλέον ο μόνος τρόπος για να προκριθεί στην κορυφαία διοργάνωση του καλοκαιριού είναι μέσω του Nations League.

Οι διεθνείς δεν ήταν καλοί μέχρι το 60′, αλλά στο τελευταίο ημίωρο κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια, είχαν ευκαιρίες, αλλά η απόφαση του Ισπανού διαιτητή Ερνάντεθ ήταν καθοριστική. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Βλαχοδήμος, που είχε αποκρούσει και πέναλτι στο πρώτο μέρος…

Καλύτερη η Ολλανδία

Η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα συντηρητικά, φάνηκε να έχει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν μπορούσε να φτάσει με ευκολία στα καρέ των Ολλανδών. Αντίθετα, οι «οράνιε» ήταν αυτοί που  είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 19΄είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Ράιντερς να πιάνει σουτ από μακρινή απόσταση και την μπάλα να περνάει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Ράιντερς σούταρε, με τον Βλαχοδήμο αυτή τη φορά να αποκρούει σωτήρια την μπάλα.

Αμφισβητούμενο πέναλτι και… Βλαχοδήμος!

Στο 25′ ο Ισπανός διαιτητής Ερνάντεθ έδωσε πέναλτι για τράβηγμα του Κουλιεράκη στον Φαν Ντάικ, απόφαση που δεν άλλαξε στη συνέχεια από το VAR.

Ο Βέγκχορστ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Βλαχοδήμος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε!

Η εθνική δεν μπόρεσε να ισορροπήσει, έχοντας πρόβλημα κυρίως στην ανάπτυξη. Περισσότερο αμυνόταν και μάλιστα έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Βλαχοδήμο.

Ο γκολκίπερ της εθνικής «έβγαλε» με εκπληκτικό τρόπο και «σκαστό» σουτ του Μπέργκβαϊν στο 44′!

Ξεκίνημα με ευκαιρία

Η Ολλανδία μπήκε φορτσάτη και στο δεύτερο μέρος και στο 47′ πλησίασε στο 0-1, όταν ο Μπέργκβαϊν και πάλι σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Νότιγχαμ απέκρουσε σε κόρνερ.

Η εθνική έκανε το πρώτο σουτ στο 50′, με εξαιρετική ενέργεια του Φώτη Ιωαννίδη, που ξέφυγε από τα δεξιά από τον Ακέ και πλάσαρε από πλάγια θέση, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει στόχο.

Οι Ολλανδοί είχαν νέα καλή στιγμή στο 52′ με σουτ του Ράιντερς που απέκρουσε με τα πόδια ο Βλαχοδήμος και στη συνέχεια νέο σουτ του Σίμονς πέρασε άουτ.

Υπερπροσπάθεια της εθνικής, αλλά…

Η εθνική άρχισε να «ανεβάζει στροφές» μετά το 60′, προσπάθησε με παιχνίδι μετάβασης να απειλήσει, αλλά δεν τα κατάφερε στο βαθμό που θα ήθελε.

Στο 79′ μετά από ενέργεια του Ιωαννίδη, ο Μάνταλος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στη συνέχεια ο Γιακουμάκης δεν πρόλαβε την μπάλα.

Στο 83΄χάθηκε νέα ευκαιρία από τους διεθνείς μας, με τον Φούντα να σεντράρει από τα δεξιά, τον Ιωαννίδη να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει άουτ!

Στο 88′ ο Φούντας έπιασε το σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Φερμπρούχεν!

Οι Ολλανδοί κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι, με τον Ντούμφρις από τον Παυλίδη, που γύρισε για να μαρκάρει. Ο Ερνάντεθ κλήθηκε από το VAR, ήλεγξε τη φάση, αλλά ενέμεινε στην απόφασή του.

Ο Βαν Ντάικ το εκτέλεσε και έκανε το 0-1 για την Ολλανδία…

Στο έτερο παιχνίδι της βραδιάς η Ιρλανδία επικράτησε με 4-0 εκτός έδρας του Γιβραλτάρ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

  • Γαλλία 18 β. 13-1 (6 ματς)
  • Ολλανδία 12 β. 10-7 γκολ (6 ματς)
  • Ελλάδα 12 β. 12-6 (7 ματς)
  • Ιρλανδία  6 β. 9-9 (7 ματς)
  • Γιβραλτάρ  0 β. 0-24 (6 ματς)               

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9η αγωνιστική (18/11)

  • Ολλανδία-Ιρλανδία
  • Γαλλία-Γιβραλτάρ

10η αγωνιστική (21/11)

  • Ελλάδα-Γαλλία
  • Γιβραλτάρ-Ολλανδία


Δεν υπάρχουν σχόλια