GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προς Κυβέρνηση: Θέλετε ή δεν θέλετε να σβήσει η φωτιά στον Εβρο;

Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος – Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ακουσα με μεγάλη προσοχή, σχεδόν όλε...



Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος – Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ακουσα με μεγάλη προσοχή, σχεδόν όλες τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, με μοναδικό θέμα της πυρκαγιές σε όλη τη χώρα με επίκεντρο την Πάρνηθα και τη Θράκη.

Δεν θα σταθώ στην απογοητευτική στάση και αντίληψη της αντιπολίτευσης. Αυτό, ίσως ήταν και αναμενόμενο λόγω της συνολικής απογοητευτικής εικόνας που δείχνει το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εκλογές του Ιουλίου, όπου αναδείχθηκε και εξ’ αυτού του λόγου, πρώτο κόμμα η Ν.Δ.

Θα σταθώ στην ομιλία του έχοντος την ευθύνη, του Πρωθυπουργού της χώρας και Προέδρου της κυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καταρχήν θα πω, ότι οι απαντήσεις που έδωσε στο θέμα της κλιματικής αλλαγής αλλά και των άλλων παράλληλων αιτιών, με κάλυψαν σε θεωρητικό επίπεδο. Άλλωστε ήταν γνωστά και τα είχαμε γράψει πολλάκις εδώ στο Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκείνο που δεν απαντήθηκε, πέραν των διαπιστώσεων και των εξαγγελιών, τις οποίες επίσης αποδέχομαι, είναι πότε θα σβήσουν οι φωτιές.

Το γιατί δεν σβήνουν οι φωτιές, όπως το ανέλυσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Αρτοποιός, συγνώμη, αλλά δεν το δέχομαι.

Ξηρασία, άπνοια, άνεμοι και κλιματική αλλαγή και άλλα τέτοια, πλέον, μετά απο 14 ημέρες, δεν τα δέχομαι και δεν θέλω να τα δεχθώ. Θα τα δεχόμουν μόνο τις πρώτες ημέρες.

Τώρα που είναι γνωστό ότι οι πυρκαγιές δεν είναι αποτέλεσμα ΜΟΝΟ της κλιματικής αλλαγής, αλλά κύρια αιτία της πρόκλησής τους είναι οι εμπρησμοί απο λαθρομετανάστες και μη…

Τώρα που είναι γνωστό ότι επιχειρησιακά η Ελλάδα δεν είχε την δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσει το εύρος της φωτιάς στον Εβρο, σε αντίθεση με την επιχειρησιακή ικανότητα που επιδείχθηκε στην Πάρνηθα…

Τώρα που όλοι ομολογούν, ότι κάτι δεν πήγε καλά και πρέπει να διορθωθεί… 

Ηρθε η στιγμή να ειπωθεί μία και μόνον αλήθεια:

-Θέλουμε ή δεν θέλουμε να σβήσει η φωτιά στον Εβρο;

Αν θέλουμε, μπορούμε, επιστρατεύοντας και συνεργαζόμενοι ακόμα και με τον… “διάολο” Πούτιν, που έχει τα καλύτερα μέσα πυρόσβεσης.

Αν δεν θέλουμε, αν έτσι πρέπει να γίνει για κάποιους λόγους, τότε αποδέχομαι ακόμα και την ένοχη σιωπή τόσων ημερών, σύσσωμης της κυβέρνησης, όσο και τις ανεύθυνες ιαχές της αντιπολίτευσης.

Γιατί κανείς δεν θυσίασε τις διακοπές του για τις φωτιές στη Θράκη, παραμόνο όταν ξέσπασε η φωτιά στην Πάρνηθα.

Γιατί κανείς πλην των πυροσβεστών, των αστυνομικών, των ενόπλων δυνάμεων, των εθελοντών, του ερυθρού σταυρού, των φορέων της Θράκης, δεν θυσίασε την καλοπέραση μιας καλοκαιρινής βόλτας, για να σωθεί η Θράκη!

Αν δεν πάρουμε αυτή την απάντηση, έμπρακτα απο την κυβέρνηση που έχει την ευθύνη διοίκησης της χώρας, τότε μπορούμε να εικάζουμε τα πάντα.

Ακόμα και ότι η Θράκη, μόνον έτσι θα μπορούσε να γίνει έρμαιο των συμφερόντων που την θέλουν υπο την κατοχή τους!

  • Για τελευταία φορά, αναμένουμε!
  • Σβήστε τη φωτιά σήμερα!
  • Μπορείτε, εάν θέλετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια