GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σάββας Μελισσόπουλος: Η Ξάνθη στην καρδιά της ευημερίας και της ανάπτυξης

  Μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα τα σύνορα, αλλά και η καρδιά της πατρίδας μας.

 

Μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα τα σύνορα, αλλά και η καρδιά της πατρίδας μας.

Οι προηγούμενες δύο εβδομάδες ήταν σκληρές για τη Θράκη μας. Οι συμπολίτες μας στον Έβρο και τη Ροδόπη είδαν, μέσα σε λίγες ώρες, τις ζωές τους να αλλάζουν, τον τόπο τους να χάνεται, το γκρίζο να κυριεύει. Τις πρώτες ημέρες της καταστροφής, η περιοχή μας βρέθηκε στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος. Γρήγορα, όμως, ξεχάστηκε τόσο η ανείπωτη φυσική καταστροφή, όσο και ο βαθύς πόνος των ανθρώπων — των φίλων και των συναδέλφων μας, των αδερφών μας.

Η Θράκη, η Ξάνθη είναι για πολλούς ένας μακρινός, άγνωστος τόπος, με λαογραφικό και εθνικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, αποτελούμε μία από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης, με ένα από τα χαμηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα. Αντιμετωπίζουμε μόνιμα δημογραφικά προβλήματα, γήρανση του πληθυσμού, μεγαλύτερο κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού και φτώχειας, καθώς και περιορισμένες ευκαιρίες ποιοτικής απασχόλησης. Για δεκαετίες αδυνατούμε να συγκλίνουμε οικονομικά και κοινωνικά με το μέσο εθνικό και ενωσιακό όρο.

Παράλληλα, υστερούμε σε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για το κοινό καλό, όπως είναι η υγειονομική περίθαλψη, η παιδική φροντίδα, καθώς και η προηγμένη εκπαίδευση και κατάρτιση. Η αγροτική μας παραγωγή είναι φθίνουσα, το τουριστικό μας προφίλ ελλιπές, τα επίπεδα ψηφιακής ανάπτυξης χαμηλά. Η σύνδεση μας με την υπόλοιπη χώρα είναι ανεπαρκής, με περιορισμένες επιλογές μεταφορών και ευρυζωνικών δικτύων.

Τα προβλήματά μας αντιμετωπίζονται με γενικόλογες εκθέσεις, με ωραία διατυπωμένες προτάσεις, ίσως και με ορισμένες επισκέψεις πολιτικού ενδιαφέροντος. Παρά την κρισιμότητα που διαδραματίζει η περιοχή μας για την ασφάλεια της πατρίδας μας, είμαστε ουραγοί στο κεντρικό αναπτυξιακό σχεδιασμό του κράτους. Πολλές φορές με δική μας ευθύνη.

Σαν αποτέλεσμα, οι νέοι μας μεταναστεύουν, ενώ πολλοί συμπολίτες μας αποστασιοποιούνται από τα κοινά, νιώθοντας ότι οι ανάγκες τους δεν λαμβάνονται επαρκώς υπόψη στη διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων.

  • Όλα τα παραπάνω είναι μία πραγματικότητα που δεν μας αξίζει.
  • Συμμετέχω στα κοινά γιατί δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα της στασιμότητας.

Συμμετέχω στα κοινά γιατί δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα της στασιμότητας. Γιατί ξέρω ότι η Ξάνθη και η Θράκη μπορούν να πρωταγωνιστήσουν τόσο στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή της πορεία, όσο και στην Ευρώπη, συμπληρώνοντας την πολιτισμική της ταυτότητα. Γιατί θέλω για τους συμπολίτες μας δίκαιες ευκαιρίες για την επίτευξη των επαγγελματικών και κοινωνικών τους φιλοδοξιών. Γιατί ονειρεύομαι μια κοινωνία με ισότητα, χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι ζουν ευημερώντας.

Ως επόμενος Δήμαρχος της Ξάνθης, το όραμά μου υπερβαίνει τα σύνορα της πόλης μας. Βλέπω την Ξάνθη, αλλά και την Θράκη συνολικά, ως ένα δυναμικό περιβάλλον ευημερίας και ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, προτίθεμαι να πρωτοστατήσω στη δημιουργία στρατηγικών συνεργιών με γειτονικούς και όμορους δήμους, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο κάθε πρωτοβουλίας μας.

Θα δράσουμε συντονισμένα και δυναμικά για την αξιοποίηση των προγραμμάτων και των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικότερα στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής. Σε συνεργασία με την Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, θα εργαστούμε για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέπει στη Θράκη να αναδείξει τα πλεονεκτήματά της και να αναπτύξει τον πλούτο της. Με σοβαρές διαρθρωτικές πολιτικές θα στηρίξουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την έρευνα και την καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον.

  • Μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα τα σύνορα, αλλά και η καρδιά της πατρίδας μας.

Μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα τα σύνορα, αλλά και η καρδιά της πατρίδας μας. Μπορούμε να είμαστε ένα με το μέλλον και την πρόοδο. Αυτό σας καλώ να κάνουμε στη νέα εποχή που ξημερώνει για την Ξάνθη μας. Μία εποχή, που θα είμαστε όλοι μαζί ΜΠΡΟΣΤΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια