GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πνιγμονή: Τι είναι και ποια η διαφορά της από τον πνιγμό

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι έννοιες του πνιγμού και της πνιγμονής συγχέονται στον καθημερινό λόγο, με αφορμή ατυχήματα που συμβαίνουν κα...


Δεν είναι λίγες οι φορές που οι έννοιες του πνιγμού και της πνιγμονής συγχέονται στον καθημερινό λόγο, με αφορμή ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά σε μικρούς και μεγάλους, με αρκετά εξ αυτών να αποβαίνουν μοιραία.

Τελευταίο περιστατικό η περίπτωση του 3χρονου αγοριού από την Τήνο, το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο μετά κατάποση σταφυλιών, που σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η αιτία της κατάληξής του ήταν ο πνιγμό.

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να διακρίνουμε τις έννοιες της πνιγμονής και του πνιγμού, προκειμένου να μπορούμε να παράσχουμε σωστά πρώτες βοήθειες στο θύμα.

Ο πνιγμός σχετίζεται με την απόφραξη των αεραγωγών, λόγω βίαιης διείσδυσης υγρού, συνήθως τυχαία κατά τη διάρκεια της κολήμβησης, αντίθετα η πνιγμονή έχει να κάνει με την απόφραξη των αεραγωγών λόγω κάποιου στερεού αντικειμένου.

Συνήθως, πνιγμονή υφίστανται τα μικρά παιδιά, με το μέγεθος του αντικειμένου να σταματά και να αποφράζει τον αεραγωγό σε διαφορετικό σημείο.  (π.χ. φάρυγγα, τραχεία, τροπίδα, βρόγχους)

Δεν υπάρχουν σχόλια