GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έρχεται νέο “χαράτσι” – Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα και, συγκεκριμένα, τη Θεσσαλία, φέρνουν μαζί τους και ένα νέο “χαράτσι”.


Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα και, συγκεκριμένα, τη Θεσσαλία, φέρνουν μαζί τους και ένα νέο “χαράτσι”.

Πιο συγκεκριμένα, στην αυριανή του ομιλία από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ποια μέτρα κατά της ακρίβειας θα «ψαλιδίσει» με σκοπό την θεσμοθέτηση ενός νέου τέλους για τις φυσικές καταστροφές, καθώς η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε περιουσίες και υποδομές από  την κακοκαιρία «Daniel» προβλέπουν τεράστιο κόστος για την εθνική οικονομία.

Για το νέο αυτό «χαράτσι» – το οποίο θα είναι δίκαια κατανεμημένο σε όλους τους πολίτες – έκανε λόγο ο Αλέξης Πατέλης μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε πως θα υπάρξει ένα τέλος για την αύξηση των πόρων φυσικών καταστροφών, παραπέμποντας για τις επίσημες ανακοινώσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα υπάρξει μια αύξηση του αποθεματικού του ποσού που διαθέτει κάθε χρόνο το κράτος για φυσικές καταστροφές. Εδώ θα υπάρξει ένα τέλος υπέρ αυτού του ταμείου και θα μου επιτρέψετε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό το Σάββατο – σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, έθεσε και το ζήτημα της υποχρεώτικοτητας της ασφάλισης των ακινήτων:

Πρέπει να αλλάξει και η συμπεριφορά μας και να δούμε και το ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι και η λύση στο πρόβλημα, οι υποδομές κοστίζουν όμως έχει και μια διάσταση δικαιοσύνης και η υποχρεωτικότητα μπορεί να οδηγήσει και σε χαμηλότερο κόστος ασφάλισης.

  • Κανονικά τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί 

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι χτες κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως όσα μέτρα έχουν ήδη εξαγγελθεί θα εφαρμοστούν κανονικά.

  • Οι παροχές που «κόβονται»

Η «επιταγή ακρίβειας» σε χαμηλοσυνταξιούχους και μακροχρόνια ανέργους και ευάλωτες ομάδες στο τέλος του χρόνου.

Η παράταση του market pass μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η κρατική επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Το επίδομα θέρμανσης θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα

Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα, οι οποίες αναμένεται να κοπούν από τον Ιανουάριο. Ένα μέτρο που ήταν βέβαια να αποτελέσει παρελθούν από Σεπτέμβρη αλλά πήρε παράταση.

  • Οι παροχές που θα ισχύσουν
  • Οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς για περίπου 300.000 συνταξιούχους που θα δοθεί βέβαια ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο.

Η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κατά 8%.

Η παράταση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε εστίαση, τουρισμό, μεταφορές, θέατρα, κινηματογράφους, σχολές χορού και γυμναστήρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια