GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Λιβύη: Ποιες ήταν οι Ελληνίδες νοσηλεύτριες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο

Μουδιασμένο είναι το πανελλήνιο από τον τραγικό χαμό των 5 μελών της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Λιβύης, με...


Μουδιασμένο είναι το πανελλήνιο από τον τραγικό χαμό των 5 μελών της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Λιβύης, μετά την εμπλοκή του οχήματος στο οποίο επέβαιναν σε τροχαίο δυστύχημα.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν δυο νοσηλεύτριες, η Γλυκερία Μεμεκίδου και η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, ένας υπαξιωματικός και δύο διερμηνείς, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης.

Σύμφωνα με το Cretalive, η πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην Ογκολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ενώ η σμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη ήταν νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο θάνατος της Εύης Ανδρεαδάκη είναι η τρίτη τραγωδία που βιώνει η οικογένειά της, μετά τον χαμό του αδελφού τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Μάλιστα, εν ώρα καθήκοντος η σμηναγός είχε χάσει και τον θείο της, Βασίλη Ανδρεαδάκη, ο οποίος πέθανε στις 23 Μαΐου 1980 ενώ πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τν Λαμία και το σκάφος του παρουσίασε βλάβη.

Ο Ανδρεαδάκης αρνήθηκε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, βλέποντας πως θα έπεφτε μέσα στην πόλη, και το οδήγησε έξω από τη Λαμία.

«Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ…

Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον «ευκλεή θάνατο» που επιλέγει…» έγραφε η αδικοχαμένη νοσηλεύτρια, σχετικά με το πώς αποφάσισε να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία. 







Δεν υπάρχουν σχόλια