GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δήμαρχος Σουφλίου για τη φωτιά: «Καθολική καταστροφή»

Βιβλική μπορεί να χαρακτηριστεί η καταστροφή που έχει συντελεστεί στον Έβρο, με τη φωτιά να καίει για 15η συνεχόμενη ημέρα.


Βιβλική μπορεί να χαρακτηριστεί η καταστροφή που έχει συντελεστεί στον Έβρο, με τη φωτιά να καίει για 15η συνεχόμενη ημέρα.

Οι φλόγες έχουν φτάσει απειλητικά στο Σουφλί όπου και πάλι το βράδυ της Πέμπτης ήχησε το «112», με τους κατοίκους να είναι έτοιμοι να το εγκαταλείψουν.

Με το μέτωπο να κινείται αυτή τη στιγμή προς Κορνοφωλιά και Γιαννούλη και την εκκένωση του Σουφλίου να έχει αποφευχθεί, ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Καλακίκος περιγράφει – στο ΑΠΕ-ΜΠΕ – τη δυσκολία και επικινδυνότητα των ωρών που προηγήθηκαν αλλά και το μέγεθος της καταστροφής.

«Το χθεσινό ήταν ένα πολύ δύσκολο βράδυ γιατί υπήρχε μεγάλη επικινδυνότητα όχι μόνο για τους οικισμούς αλλά και για τις εμπλεκόμενες στην πυρόσβεση δυνάμεις, για τους δασικούς συνεταιρισμούς, τους εθελοντές, τους πυροσβέστες, όλους όσοι επιχειρούσαν.

Το μελισσοκομικό μας πάρκο καταστράφηκε και το δασικό χωριό που είχαμε κάηκε ολοσχερώς.

Πώς θα ανορθωθούν όλα αυτά και πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξαναγίνουν; Έχει αυτή η περιοχή τις αντοχές ν’ αντέξει αυτό το χρονικό διάστημα της ανάκαμψης, της επανεκκίνησης όταν ο κόσμος είναι γερασμένος, όταν όλοι προσπαθούν να φύγουν από την περιοχή; Θέλει νέο αίμα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια