GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρόεδρος Ξενοδόχων Θράκης: “Τα πάντα ακυρωμένα για τον Σεπτέμβρη”

Σοβαρές είναι οι συνέπειες στον τουρισμό από την μεγάλη πυρκαγιά που για περισσότερες από δύο εβδομάδες κατακαίει τον Έβρο.


Σοβαρές είναι οι συνέπειες στον τουρισμό από την μεγάλη πυρκαγιά που για περισσότερες από δύο εβδομάδες κατακαίει τον Έβρο.

Οι ακυρώσεις πέφτουν βροχή για τον Σεπτέμβριο με τις επιχειρήσεις να αναγκάζονται να δώσουν πίσω όλες τις προκαταβολές. 

Ο Απόστολος Παλακίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης μιλώντας στο parallaximag.gr, εξηγεί την κατάσταση που υφίσταται  ο ξενοδοχειακός τομέας.

«Η Αλεξανδρούπολη 100% καταστράφηκε. Δεν είναι μόνο ότι μηδενίστηκε ο τουρισμός, αλλά οι ξενοδόχοι χρειάστηκε να δώσουν πίσω όλες τις προκαταβολές, ολόκληρες.

Στον νομό του Έβρου είναι τα πάντα ακυρωμένα και για τον Σεπτέμβρη. Για τον Οκτώβρη θα δούμε. O Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο τουρισμού για να δούμε με ποιο τρόπο να ανατρέψουμε την κατάσταση.

Έγινε διακοπή λειτουργίας των ξενοδοχείων στην Αλεξανδρούπολη, αφού καιγόταν ο δρόμος γύρω από αυτά, η οποία ισχύει έως σήμερα και η κατάσταση είναι δραματική. Όσα ξενοδοχεία ήμασταν μέσα στο δάσος, πλέον δεν πατάει πελάτης».

Από την κατάσταση επηρεάστηκε και οι γειτονικές πόλης. Σύμφωνα με τον κ. Παλακίδη, η Κομοτηνή και η Καβάλα είχαν 70% ακυρώσεις, γιατί είχαν και εκεί πυρκαγιά.

Η Ξάνθη δεν είχε πυρκαγιά αλλά την επηρέασαν φυσικά τα γεγονότα των γύρω περιοχών και έχει και εκείνη ζημιές από τις ακυρώσεις.

  • Επηρεασμένη και η εστίαση

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Γεωργιάδη, Πρόεδρο της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος & Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου:

«Το πιο βασικό είναι ότι στην πιο δυνατή περίοδο της Αλεξανδρούπολης συνέβησαν οι πυρκαγιές. Γιατί η Αλεξανδρούπολη τουριστικά λειτουργεί από τις 5 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Έχουμε πολλή μικρή τουριστική περίοδο. Από την πρώτη ημέρα των πυρκαγιών τα ξενοδοχεία άδειασαν, το οποίο φυσικά επηρέασε την εστίαση” Από εκεί και πέρα όσο προχωρούσαν οι πυρκαγιές όλα τα καταστήματα κλείσανε. Ήμασταν γύρω στις 3-4 μέρες, κλειστοί όλοι, γιατί έπρεπε να βοηθήσουμε στα μέτωπα καθώς η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Η ατμόσφαιρα στην πόλη ήταν κάτι παραπάνω από αποπνικτική για πολλές μέρες. Η πόλη ήταν άδεια. Βασικά ακόμα δεν έχει πάρει τα «πάνω» της η πόλη. Μπορεί η φωτιά πλέον να απομακρύνθηκε από εδώ αλλά οι ακυρώσεις τον ξενοδοχείων είναι αναρίθμητες και αυτό καθρεπτίζεται φυσικά στην εστίαση. Η κατάσταση ήταν τόσο αποπνικτική. Έξω δεν μπορούσες να βγεις χωρίς μάσκα και για πολλή ώρα, έτρεχε παντού στάχτη. Τα μαγαζιά αναγκάστηκαν να κλείσουν. Υπήρχε μέρα που κανείς δεν μπορούσε να πάει σε μαγαζί να φάει κάτι. Για 7 ημέρες σίγουρα η εστίαση υπολειτουργούσε στην πόλη. Τώρα τα ωράρια στα καταστήματα έχουν επιστρέψει σε κανονική λειτουργία. Ο κόσμος όμως είναι προβληματισμένος και δεν βγαίνει τόσο πολύ έξω. Η πόλη έχει αδειάσει. Δεν υπάρχει ο τουρισμός που υπήρχε πριν τις πυρκαγιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια