GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μαρόκο: Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ-Τουλάχιστον 296 νεκροί

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 296 άτομα χθες (8/9) το βράδυ στο Μαρόκο, λόγω του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε.


Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 296 άτομα χθες (8/9) το βράδυ στο Μαρόκο, λόγω του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), επρόκειτο για σεισμό έντασης 6,9 Ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε 77 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μαρακές και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο Al Arabiya αναφέρει, υπάρχουν αρκετά εγκλωβισμένα άτομα σε ερείπια κτιρίων, με πέντε μέλη μιας οικογένειας να ανασύρονται νεκρά από ερείπια σπιτιού στην  Ντεμνάτ.

Μάλιστα, σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται οι εναγώνιες προσπάθειες των κατοίκων να βγουν από τα ισοπεδωμένα κτίρια, για να γλυτώσουν.

«Γείτονές μας εγκλωβίστηκαν κάτω από τα ερείπια και καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες για τη διάσωσή τους με όσα διαθέσιμα μέσα υπάρχουν στο χωριό», είπε ο Μοντασίρ Ιτρί, κάτοικος του ορεινού χωριού Άσνι.

Σύμφωνα με κατοίκους, η γη σείονταν για αρκετά δευτερόλεπτα, με τις ζημιές στην παλαιά πόλη του Μαρακές να είναι εκτεταμένες.

«Ευτυχώς, δεν είχα κοιμηθεί ακόμα. Ο πολυέλαιος έπεσε από το ταβάνι και έτρεξα έξω.

Είμαι ακόμα στον δρόμο με τα παιδιά μου και φοβόμαστε», ανέφεραν ανάστατες μανάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στη Μαυριτανία, την Αλγερία, στο νότιο τμήμα της Πορτογαλίας και στην Ισπανία. 





Δεν υπάρχουν σχόλια