GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΠΝΟ για τον θάνατο του 36χρονου: «Βαριά θλίψη… Δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών»

Την βαριά θλίψη της για το ειδεχθές περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, με τον 36χρονο Αντώνη να βρίσκει τραγικό θάνατο, εξέφ...


Την βαριά θλίψη της για το ειδεχθές περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, με τον 36χρονο Αντώνη να βρίσκει τραγικό θάνατο, εξέφρασε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ κάνει λόγο για ένα «αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό», το οποίο επιβεβαιώνει ένα περιστατικό που «δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών».

«Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εκφράζει την βαριά θλίψη και την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του επιβάτη στο πλοίο “Blue Horizon” και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών, οι οποίοι διαθέτουν υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης και εκπαίδευσης, πράγμα που το αποδεικνύουν καθημερινά, μεταφέροντας και σε ετήσια βάση εκατομμύρια επιβατών και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο σε ασφυκτικές συνθήκες, χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, έχοντας σαν πρώτο μέλημά τους αυτό που τους επιβάλει ο επαγγελματισμός τους, δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Αναμένουμε τα πορίσματα των αρμόδιων Υπηρεσιών για την διαλεύκανση του όλου τραγικού περιστατικού», επισημαίνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Την ίδια ώρα, η έρευνα για τον θάνατο του 36χρονου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με αυτόπτες μάρτυρες να επισημαίνουν ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια για να σωθεί ο άνθρωπος, παρά τις φωνές των επιβατών.

«Δεν έγινε καμία προσπάθεια για να σωθεί ο άνθρωπος … όλος ο κόσμος φώναζε, το πλοίο έφυγε απαθέστατο, λες και πηγαίναμε ένα ωραίο ταξιδάκι, να περάσουμε όμορφα…

Τον άνθρωπο τον τράβηξε η δίνη, τον χάσαμε για λίγο από τα μάτια μας.

Μετά ξεβράστηκε επάνω και τον πήρε ξανά από κάτω. Εκεί πιστεύω τελείωσε ο άνθρωπος.

Έφυγε το πλοίο και από ό,τι έμαθα, πήγε ο κόσμος στον καπετάνιο και χτύπαγε την πόρτα. Και αυτός τους έκλεισε την πόρτα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα …

Βγήκε από το λιμάνι του Πειραιά, φτάσαμε σχεδόν Αίγινα … μείναμε αρόδο … Η πληροφορία από τα μεγάφωνα ήταν ότι δόθηκε εντολή από το Λιμεναρχείο να σταματήσουμε εκεί.

Το γελοίο και τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι φώναξαν από τα μεγάφωνα ότι για το συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά δεν φέρει καμία ευθύνη η εταιρεία και το βαπόρι … φύγαμε 21.00, γυρίσαμε λίγο πριν τις 23.00», σχολίασε αυτόπτης μάρτυρας.        


Δεν υπάρχουν σχόλια