GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


L’ Express: Δημοσίευμα μιλά για πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας το 2027!

Ελληνοτουρκικό πόλεμο «βλέπουν» Γάλλοι δημοσιογράφοι και στρατιωτικοί, αναλύοντας τη συμφωνία στρατιωτικής συνδρομής που έχουν υπογράψει Αθή...


Ελληνοτουρκικό πόλεμο «βλέπουν» Γάλλοι δημοσιογράφοι και στρατιωτικοί, αναλύοντας τη συμφωνία στρατιωτικής συνδρομής που έχουν υπογράψει Αθήνα και Παρίσι.

Στο αποκαλυπτικό βίντεο της εφημερίδας «L’ Express, ο διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Προηγμένων Στρατηγικών Σπουδών (FMES), ναύαρχος ε.α. Πασκάλ Οσέρ, σημειώνει ότι ο γαλλικός στρατός προετοιμάζεται για αυτήν την εξέλιξη, εκτιμώντας ότι η Άγκυρα θέλησε να επεκταθεί όσο περισσότερο μπορούσε «σε μία περιοχή όπου για 3.000 χρόνια από την εποχή του Ομήρου κατοικούσαν Έλληνες».

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος Κλεμάν Ντανιέζ παρατηρεί ότι ο Ερντογάν εργαλειοποιεί την εξωτερική πολιτική για να «κερδίσει πόντους» στο εσωτερικό της Τουρκίας, τακτική ιδιαίτερα προσφιλής στον Τούρκο πρόεδρο.

Όπως αναφέρουν, η εισβολή θα ξεκινήσει το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου 2027, όταν υπό την προστασία δύο φρεγατών και ενός επιθετικού υποβρυχίου, το πλοίο TSG Anadolu φτάσει στα Ίμια έχοντας επιβάτες 1.000 επίλεκτους των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Περίπου 50 Έλληνες στρατιώτες θα συλληφθούν και στο υψηλότερο σημείο των δύο νησιών, θα υψωθεί η τουρκική σημαία, με την Ελλάδα να απαντά άμεσα, χάνοντας 5 περιπολικά σκάφη και 10 μαχητικά αεροσκάφη.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί  στην Αθήνα θα ανακοινώσουντον θάνατο 28 στρατιωτικών, ενώ στα κοινωνικής δικτύωσης και το Twitter, το hashtag #Imia θα γίνει παγκόσμιο trend, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φωνάζει σε βίντεο:

«Η Τουρκία πήρε πίσω ό,τι της ανήκει».

«Η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τους Τούρκους»

Όπως παρατήρησε ο Ντανιέζ, «η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τους Τούρκους, προκειμένου να υπερασπιστεί εν ονόματι του Δικαίου, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

 «Η Ελλάδα δεν θα διαστάσει να απαντήσει αν υπάρξει απειλή για τα εδάφη της. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ, δεν είναι εύκολο να συνταχθεί κάποιος με το μέρος της μιας ή της άλλης χώρας. Η Ελλάδα θα πρέπει σε μια τέτοια περίπτωση να απευθυνθεί στην ΕΕ. Υπάρχει άρθρο το οποίο μιλά για αλληλεγγύη μεταξύ των εταίρων αν υπάρχει στρατιωτική απειλή.

Με αυτή τη συμφωνία που έχει υπογραφεί, η Γαλλία μπορεί να εμπλακεί άμεσα στο πλευρό της Ελλάδας», σημειώνει ο δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με το γαλλικό σενάριο, οι αερομαχίες και οι ναυμαχίες θα συνεχιστούν στο Αιγαίο, προκειμένου η Ελλάδα να ανακτήσει τα Ίμια, ενώ οι δύο πλευρές θα μετρούν απώλειες.

Η Ελλάδα θα θρηνήσει ακόμα 40 ενώ η Τουρκία 14.

Τρεις μέρες μετά την εισβολή της Τουρκίας, ο Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα στους Γάλλους πολίτες, ανακοινώνοντας ότι ο γαλλικός στρατός θα διεξάγει επιχείρηση βοήθειας προς την Ελλάδα, σε ένα συνασπισμό κρατών μεταξύ των οποίων η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο η Ιταλία.

Η Γαλλία θα στείλει δύο φρεγάτες, ένα πυρηνικό υποβρύχιο, δύο ελικόπτερα Mistral, ένα αεροπλανοφόρο και ένα C130, προκειμένου να περικυκλώσουν τα τουρκικά στρατεύματα.

Μετά την απόβαση των γαλλικών δυνάμεων στα Ίμια, οι μάχες θα είναι σφοδρές με τον τουρκικό στρατό, οι Γάλλοι θα πάρουν τον έλεγχο, αλλά θα χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 80.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Γαλλία θα απωθήσουν από κοινού απωθούν τους Τούρκους πίσω στα παράλια της γειτονικής χώρας, με 120 Γάλλους και 130 Έλληνες να χάνουν τη ζωή τους.

Παράλληλα, στην Τουρκία θα σκοτωθούν 250 στρατιωτικοί.

Η στρατιωτική αποτυχία θα οδηγήσει τον Ερντογάν σε παραίτηση και θα τον διαδεχθεί ο Γιλμάζ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια