GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κορωνοϊός: Παγκόσμια ανησυχία για την υποπαραλλαγή «Eris»

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η σαρωτική υποπαραλλαγή του κορωνοϊού, που έχει καταχορηθεί ως «Eris».


Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η σαρωτική υποπαραλλαγή του κορωνοϊού, που έχει καταχορηθεί ως «Eris».

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα των κορωνοϊού έχουν αυξηθεί δραματικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με την παγκόσμια ιατρική κοινότητα να είναι αρκετά ανήσυχη για το τι θα επακολουθήσει.

Όπως επισημαίνουν διεθνή Μέσα, η επάνοδος της επιδημίας παρατηρείται ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και την Ιαπωνία, με τον SARS-Cov-2 να έχει επιστρέψει ακόμη και στη Γαλλία.

«Οι αριθμοί παραμένουν μικροί. Οι ιατρικές πράξεις με υποψίες για Covid-19 έχουν αυξηθεί σε όλες τις ηλικίες και ανήλθαν σε περισσότερες από 1.500 στην αρχή Αυγούστου, σημειώνοντας άλμα κατά 84% μέσα σε μία εβδομάδα», σχολιάζει η Γαλλική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Κατά πληροφορίες, η νέα υποπαραλλαγή του ιού EG.5, ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση των κρουσμάτων, λόγω των συγκεντρώσεων του καλοκαιριού και της μείωσης της ανοσίας.

«Την ταυτοποιήσαμε στην Ινδία, αλλά και σε άλλες χώρες της Ασίας, στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη, όπου τείνει να υποκαταστήσει τα προηγούμενα κυρίαρχα στελέχη.

Οι διαθέσιμες αποδείξεις δεν δείχνουν ότι η EG.5 δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για τη δημόσια υγεία σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές της Όμικρον που κυκλοφορούν.

Παραμένει ο κίνδυνος να αναδυθεί μια παραλλαγή πιο επικίνδυνη και να προκαλέσει ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων», σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντουάν Φλαό, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια