GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Brotox: Τι είναι και γιατί οι άντρες το προτιμούν

Μπορεί οι ρυτίδες να προσθέτουν γοητεία, όπως λένε πολλοί, όμως όλο και περισσότεροι άνδρες οδηγούνται στο Brotox.


Μπορεί οι ρυτίδες να προσθέτουν γοητεία, όπως λένε πολλοί, όμως όλο και περισσότεροι άνδρες οδηγούνται στο Brotox.

Τι είναι όμως και από που προέρχεται;

Η λέξη brotox εφευρέθηκε από τον κόσμο του TikTok και είναι «ένας όρος που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τις θεραπείες με βοτουλινική τοξίνη σε άνδρες» όπως λέει η Εμα Γουέτζγουντ του Emma Wedgewood Aesthetics στο Λονδίνο.

«Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των κυρίων που έρχονται για μπότοξ, καθώς η επέμβαση δεν θεωρείται πλέον ταμπού».

Μάλιστα, όπως δείχνουν οι μετρήσεις στη Μεγάλη Βρετανία, οι αισθητικές επεμβάσεις σε άνδρες το 2022 ήταν κατά 118% αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αυτό γιατί «οι άνδρες συμφιλιώνονται περισσότερο με τη φροντίδα της εικόνας τους και οι κοινωνικοί κανόνες που τους το απαγόρευαν, τώρα χαλαρώνουν.

Η επιθυμία να διατηρήσουν μία νεανική εμφάνιση σε μία ανταγωνιστική αγορά εργασίας μπορεί να είναι ένα ακόμη κίνητρο.

Όμως και τα social media που προβάλουν αψεγάδιαστα πρόσωπα είναι ένας λόγος που μας κάνει να θέλουμε να σβήσουμε τις ρυτίδες.

Ακόμη και η ταινία Barbie έχει επηρεάσει την αντίληψη των προτύπων ομορφιάς.

Όταν οι άνδρες που αναζητούν αισθητικές επεμβάσεις προβάλλονται μ’ έναν θετικό τρόπο και όχι ως ψυχικά διαταραγμένοι, τότε είναι πιο εύκολο να απενοχοποιηθεί αυτή η δραστηριότητα».

Με τη σειρά της η Ελληνίδα δερματολόγος, Πηνελόπη Τυμπανίδου στη Harley Street του Λονδίνου κάνει μπότοξ σε μέλη της Βουλής των Λόρδων και δηλώνει πως «έχω πελάτες πολλούς άνδρες πολιτικούς που ζητούν ενέσεις, όχι για να σβήσουν τις ρυτίδες αλλά για να εμποδίσουν τις εκφράσεις και να μην φαίνεται το άγχος τους.

Το ίδιο και οι χρηματιστές και οι τραπεζίτες.

Κάνουν μπότοξ για να δείχνει ήρεμο το πρόσωπό τους και να πετύχουν το ανέκφραστο pocker player look, που δεν αφήνει τους άλλους να καταλάβουν τι σκέφτονται».

Υπάρχουν οφέλη στο μπότοξ;

Η ιδιότητά του να σβήνει τις ρυτίδες έκφρασης κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο νεανικό, χαλαρό και ξεκούραστο, σαν να γύρισες μόλις από διακοπές.

Η δράση του είναι παροδική, οπότε αν δεν αρέσει το αποτέλεσμα, αρκούν τρεις ή τέσσερις μήνες ώστε οι μυς να ανακτήσουν την κινητικότητά τους.

Συγχρόνως όμως έχει και αθροιστικό όφελος, όσο ακινητοποιούνται οι μυς τόσο αποφεύγεται ο σχηματισμός ρυτίδων.

Είναι ασφαλές;

Η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στη νευρολογία για να αντιμετωπίσει διαταραχές που σχετίζονται με την υπερκινητικότητα των μυών στα μάτια, το κεφάλι, τον λαιμό, το ουροποιητικό σύστημα και τα άκρα.

Οι πιο γνωστές της ενδείξεις είναι για τον στραβισμό, τη σπαστικότητα, την ημικρανία και την υπεριδρωσία στις μασχάλες και τα χέρια.

Τι πρέπει να προσέχουμε;

Σημαντική είναι η επιλογή του σωστού πλαστικού χειρούργου ή δερματολόγου με πιστοποιημένη εκπαίδευση και όχι κάποιου γιατρού άλλης ειδικότητας.

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο στη διάρκεια μίας απλής επίσκεψης.

Ο γιατρός με μία πολύ λεπτή βελόνα κάνει ενέσεις στο μέτωπο και στην εξωτερική γωνία των ματιών.

Θα ζητήσει ένα χαμόγελο ή ένα συνοφρύωμα για να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα.

Η δράση δεν γίνεται αμέσως εμφανής.

Αντίθετα πρέπει να περάσουν 15 ημέρες για να φανεί η τελική εικόνα του προσώπου.

Για τις πρώτες τέσσερις ώρες μετά τη χορήγηση δεν πρέπει να ξαπλώσουμε ενώ την ίδια μέρα δεν κάνουμε γυμναστική και δεν πίνουμε αλκοόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια