GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ολυμπιακός-Γκενκ: Με Φορτούνη, αλλά και σωτήρα Ρέτσο πήρε προβάδισμα-Πότε είναι η ρεβάνς

Σημαντική νίκη και προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 1-0 της Γκενκ, στον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του...


Σημαντική νίκη και προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 1-0 της Γκενκ, στον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League. 

Η εμφάνιση μπορεί να μην ήταν η καλύτερη, αλλά είναι σημαντικό ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν το πάνω χέρι εν όψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (17/8) στις 21.00.

O Oλυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ με γκολ από τα αποδυτήρια, από τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος αξιοποίησε το λάθος της άμυνας της Γκενκ και με εύστοχο πλασέ έγραψε» το 1-0 μόλις στο 23ο δευτερόλεπτο!

Οι Βέλγοι αιφνιδιάστηκαν και απείλησαν για πρώτη φορά στο 13′ με τον Κουέστα, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Ο Φορτούνης απείλησε και πάλι στο επόμενο λεπτό, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το ματς ισορρόπησε, η Γκενκ πλησίασε στο γκολ στο 34′ αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε μετά από προσπάθεια των Μουνιός και Μακένζι.

Ο γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 42′ με το αδύναμο σουτ του Μασούρα, μετά από τη συνεργασία Αραμπί και Καμαρά. Οι Βέλγοι απείλησαν δύο φορές ακόμη μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, χωρίς όμως αποτέλεσμα γι’ αυτούς.

Μεγάλες ευκαιρίες και… σωτήρας Ρέτσος!

Ο Μασούρας πάντως έχασε και την πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος. Μετά από ωραία κάθετη του Αραμπί πήρε την μπάλα αλλά καθυστέρησε και κλείστηκε. Ο Καρβάλιο απείλησε εκ νέου μετά από μερικά λεπτά, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Γκενκ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 70′: Ο Πασχαλάκης νίκησε σε τετ α τετ τον Ελ Χανούς, ενώ στη συνέχεια ο Πεντσίλ δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στο 75′ ο Ολυμπιακός επίσης είχε τεράστια ευκαιρία, με τον Μπιέλ να «ζυγίζει» το πόδι του έξω από την περιοχή και να «σημαδεύει» το δοκάρι του Βέλγου γκολκίπερ.

Δοκάρι όμως είχε και η Γκενκ στις καθυστερήσεις με τον Ελ Χανούς, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ρέτσος έβαλε σωτήρια το πόδι του και έσωσε από βέβαιη παραβίαση, μετά από  σουτ του Αρτεάγκα.

Εντωμεταξύ το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα πραγματοποίησε και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, που γνώρισε την αποθέωση.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ / 4-3-3): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μ. Καμαρά (84′ Βρουσάι), Καρβάλιο (63′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (76′ Ντόη), Μασούρας (76′ Ελ Κααμπί), Ελ Αραμπί (63′ Μπιέλ).

Γκενκ (Βόουτερ Φράνκεν / 4-4-1-1): Φαντεφόρντ, Μουνιός, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγέμπε (70′ Αρτεάγκα), Ελ Κανούς, Γκαλάρθα (66′ Ουατάρα), Χροσόφσκι, Παϊντσίλ, Τρεζόρ (80′ Μπα), Αροκοντάρε (66′ Σορ).

Δεν υπάρχουν σχόλια