GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φωτιά στον Έβρο: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες-Ανησυχία για τη Δαδιά

Μάχη με τις φλόγες για ακόμη ένα βράδυ στον Έβρο.


Μάχη με τις φλόγες για ακόμη ένα βράδυ στον Έβρο.

Για ένατη συνεχή μέρα καίει η πύρινη λαίλαπα στον Έβρο και ένα ακόμη βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καλούνται να δώσουν τη μάχη τους για τον περιορισμός του μετώπου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ για την κατάσταση του μετώπου στην ευρύτερη περιοχή, ανέφερε πως η εστία στην περιοχή Λευκίμμη, για την οποία νωρίτερα σήμερα ήχησε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων, έχει εμφανίσει βελτίωση σε σχέση με το μεσημέρι.

Ωστόσο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ένα μεγάλο μέτωπο βορειοδυτικά του δάσους της Δαδιάς.

  • Ανησυχία και για τη Ροδόπη

Στο ίδιο μήκος κύματος, υπογράμμισε πως ανάλογο μέτωπο υπάρχει και στο κομμάτι της Ροδόπης, καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον οικισμό Κασσιτερά.

Πρόκειται για την περιοχή που το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους ώστε αυτοί να απομακρυνθούν και να εκκενώσουν προς τις Σάπες.

  • Τι συμβαίνει στη Δαδιά

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, στην ευρύτερη περιοχή καταγράφεται στη Δαδιά, καθώς ενεργές και μεγάλες εστίες παρατηρούνται προς την Κοτρωνιά.

Σε εκείνο το σημείο, οι επίγειες δυνάμεις δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι η φορά του ανέμου, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως τη Δευτέρα (28/08) αναμένεται να ενισχυθούν τα μποφόρ.

Η Πυροσβεστική και οι εθελοντές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να μην περάσει έναν δρόμο, όπου σχετική ρεματιά, καθώς αν συμβεί αυτό οι φλόγες θα μπουν στον Δρυμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια