GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εγνατία Οδός: Πόσο θα παίζετε με τις ζωές μας;

Ο ακήρυχτος πόλεμος που έχει εκδηλωθεί στη Θράκη και δη στον Εβρο, με τους διακινητές λαθρομεταναστών, με σκοπό να κάμψουν την όποια δικαστι...


Ο ακήρυχτος πόλεμος που έχει εκδηλωθεί στη Θράκη και δη στον Εβρο, με τους διακινητές λαθρομεταναστών, με σκοπό να κάμψουν την όποια δικαστική και εκτελεστική αυστηρότητα σε βάρος τους, είναι άνευ προηγουμένου.

Η τακτική της δαιμονισμένης αντίθετης κατεύθυνσης στην Εγνατία Οδό, έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο διεθνούς χαρακτήρα, όχι μόνο προσβάλλει την ίδια τη χώρα μας, αλλά θέτει σε άμεσο κίνδυνο όλους τους διερχόμενους και πολύ περισσότερο τους κατοίκους της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, που κινούνται ως επι το πλείστον σε αυτόν.


Εχουμε θρηνήσει θύματα, καθημερινά ο αυτοκινητόδρομος μετατρέπεται σε παγίδα για τους διερχόμενους και εκτυλίσσονται σκηνές “φαρ ουεστ” με συμμετέχοντες τους διακινητές και την ελληνική αστυνομία!

Μέχρι που θα πάει αυτό κύριοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Εγνατίας Οδού, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και κάθε άλλου εμπλεκόμενου στη διαχείριση και ασφάλεια του αυτοκινητόδρομου;

Ποια η προστασία που έχει ο αμέριμνος πολίτης, οδηγός – συνοδηγός ή συνεπίβάτης ενός διερχόμενου ΙΧ ή φορτηγού, όταν ο ασυνείδητος λαθροδιακινητής δεν θα διστάσει να διασχίσει αντίθετα τον αυτοκινητόδρομο και να απειλήσει κάθε έναν που θα βρει μπροστά του;

Μάστιγα

Το περιστατικό του Μεγάλου Σαββάτου με θύμα έναν 46 χρονο οικογενειάρχη και του Ιουνίου με θύμα έναν 70χρονο πατέρα τριών παιδιών που πήγαινε για το μεροκάματο έχει θορυβήσει  έως και εξοργίσει τους πολίτες οι οποίοι ζητούν να δοθεί λύση ώστε με ασφάλεια να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Οι διακινητές παράτυπων μεταναστών, δεν λογαριάζουν τίποτα, προσπαθώντας να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας με κλεμμένα και σε κακή κατάσταση οχήματα, μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν περάσει τα σύνορα παράτυπα. Σε πολλές περιπτώσεις αναπτύσσουν ιλιγγιώδη ταχύτητα και συγκρούονται με διερχόμενα οχήματα.


Όπως λέει στην ΕΡΤ ο κ. Ν. Τσαλικίδης, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, «… τα περιστατικά στην Εγνατία Οδό είναι πολύ συχνά, προσπαθούν να ξεφύγουν με κάθε τρόπο… χρειάζονται άμεσες ενέργειες να να ξεφύγει η περιοχή από την φοβία με την οποία ζει… Καθημερινά οι εργαζόμενοι πηγαίνουν από Αλεξανδρούπολη σε Κομοτηνή και το αντίστροφο… υπήφρξε έντονο ενδιαφέρον από την κυβέρνηση… προτείνουμε λύσεις αλλά δεν είναι δική μας αρμοδιότητα οι αποφάσεις…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Γιαλαμά, δεκάδες περιστατικά με μικρά η μεγάλα τροχαία ατυχήματα ή και δυστυχήματα, συμβαίνουν κάθε εβδομάδα στην Εγνατία και τους δρόμους γύρω από αυτήν. «Η πληθώρα των τροχαίων δεν έρχεται  στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για ανίδεους οδηγούς, πολλές φορές ανήλικα παιδιά τα οποία δεν υπολογίζουν ούτε την δική τους ζωή , οι εντολές που έχουν είναι να μην σταματούν πουθενά και ο λόγος που βάζουν μικρά παιδιά είναι για να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από την δικαιοσύνη», λέει στην ΕΡΤ ο κ. Γιαλαμάς.

Στην αυστηροποίηση και εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κατέληξε η σύσκεψη που συγκάλεσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον υπουργό, Γιάννη Οικονόμου, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι έθεσαν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου παραβίασης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας από διακινητές παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή διερχομένων οδηγών και επιβατών στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Πέραν αυτού θα διαβιβαστούν άμεσα προτάσεις στην Εταιρεία «Εγνατία Οδό» για αποτρεπτικές τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και θα εξεταστεί κάθε άλλο πρόσφορο μέσο τεχνικής παρέμβασης, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Χαρακτηριστικό είναι το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο ύψος του χωριού Δωρικό Αλεξανδρούπολης. Αυτοκίνητο λαθροδιακινητων συγκρούστηκε στο επαρχιακό δίκτυο με άλλο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια (γονείς με τα 4 παιδιά τους).

Σε άλλο περιστατικό, με κλεμμένο αυτοκίνητο και χωρίς άδεια οδήγησης κινούνταν την 1η Αυγούστου 2023 αλλοδαπός οδηγός σε επαρχιακή οδό του Έβρου όταν για να αποφύγει τον έλεγχο της αστυνομίας ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματος και τον τραυματισμού του ιδίου.

Ευαισθητοποιημένοι και ανήσυχοι πολίτες του Έβρου δημιούργησαν μια σελίδα στο fb  με τίτλο “Μαζεύουμε υπογραφές για τοποθέτηση καρφιών στην Εγνατία οδό στον Έβρο”.


Η Πρωτοβουλία πολιτών

Ευαισθητοποιημένοι και ανήσυχοι πολίτες του Έβρου δημιούργησαν μια σελίδα στο fb  με τίτλο “Μαζεύουμε υπογραφές για τοποθέτηση καρφιών στην Εγνατία οδό στον Έβρο”.

Τα τελευταία περιστατικά που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα στην περιοχή δυο μάλιστα από αυτά θανατηφόρα έχουν αναστατώσει την κοινωνία του Έβρου ζητώντας την άμεση παρέμβαση της πολιτείας.

Πρόκειται για κλεμμένα αυτοκίνητα με οδηγούς διακινητές φορτωμένα με παράτυπους μετανάστες τα οποία εισέρχονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Εγνατία οδό αλλά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ώστε να διαφύγουν τον κίνδυνο μαζί με τους συνεπιβάτες που θέλουν  να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.

https://www.facebook.com/groups/1645335639281695/permalink/1645747569240502/

Το περιστατικό του Μεγάλου Σαββάτου με θύμα έναν 46 χρονο οικογενειάρχη και του Ιουνίου με θύμα έναν 70χρονο πατέρα τριών παιδιών που πήγαινε για το μεροκάματο έχει θορυβήσει  έως και εξοργίσει τους πολίτες οι οποίοι ζητούν να δοθεί λύση ώστε με ασφάλεια να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ο νεαρός ελεύθερος επαγγελματίας Στράτος Κασάμπαλης πήρε την πρωτοβουλία και δημιούργησε την ομάδα αυτή μαζεύοντας υπογραφές και προσπαθώντας να γνωστοποιήσει την κίνηση αλλά και το πρόβλημα ώστε να βρεθεί λύση .

Η σελίδα βγήκε στη δημοσιότητα στις 24 Ιουλίου και μέχρι σήμερα έχει μαζέψει 6.000 υπογραφές συμπαράστασης.

«Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά που δυστυχώς δεν τα μαθαίνουμε τονίζει ο Σταύρος και έπρεπε κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία .Είναι κάτι  που έπρεπε να γίνει χτες. Μακάρι να μας προλάβουν οι αποφάσεις των αρμοδίων. Εμείς απλά το κάνουμε για να ευαισθητοποιήσουμε την Αθήνα»,  δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Στράτος Κασάμπαλης  επισημαίνοντας ότι ο κόσμος έχει πανικοβληθεί , φοβάται να κυκλοφορήσει.

Τώρα μάλιστα που οι περισσότεροι λόγω αδειών του Αυγούστου θα βγουν στους δρόμους φοβόμαστε μήπως έχουμε δυσάρεστα περιστατικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να αφήνουν την  αστυνομία να χρησιμοποίει περισσότερο τα μέσα που έχει στη διάθεση της κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται.

Γι’ αυτό η τοποθέτηση καρφιών στα κομβικά σημεία που μπορεί κάποιος να μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας λύνει το πρόβλημα αφού οι ρόδες σκάνε και δεν μπορεί να αναπτυχθεί ταχύτητα από τους επίδοξους διακινητές που θα έχει σαν ολέθρια κατάληξη μια μετωπική σύγκρουση

Η ομάδα του fb θα περιμένει να φτάσει στο όριο των 10.000 υπογραφών και μετα σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για να στείλουν παντού το μήνυμα

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι θεαματική κατά 95% από τον νομό Έβρου ενώ αναμένεται όλο αυτό  να γιγαντωθεί.

Κοινός σκοπός και στόχος όλων να κυκλοφορεί  με ασφάλεια στους δρόμους της περιοχής  και να φτάνει  σώος  στα σπίτια του  όπως αναφέρει ο νεαρός διοργανωτής της συγκεκριμένης δράσης

Να σημειωθεί, ότι για το ίδιο θέμα την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζήτησε με επιστολή του ο Αντιπεριφερειαρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς , ενώ με ερωτήσεις τους στους αρμόδιους Υπουργούς ο βουλευτής της ΝΔ Α. Δημοσχάκης ζητά την ίδρυση Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην Νέα Εγνατία , ενώ ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στον Έβρο Πάρης Παπαδάκης ,  ζητά την τοποθέτηση  κατάλληλων καρφιών στο οδόστρωμα στην Εγνατία οδό αλλά και σε άλλα νευραλγικά σημεία με αποτέλεσμα την άμεση ακινητοποίηση των οχημάτων που χρησιμοποιούν οι διακινητές στο αντίθετο ρεύμα, και την αποστολή μηνύματος στο 112 έτσι ώστε οι οδηγοί που κινούνται στην Εγνατία οδό άμεσα να λαμβάνουν ειδοποίηση στο κινητό τους τηλέφωνο ότι όχημα κινείται αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας, με σκοπό την άμεση ενημέρωση των ανυποψίαστων οδηγών λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα αποφυγής τροχαίου ατυχήματος.

Την επικινδυνότητα της κατάστασης στο χωριό Δαδιά επισημαίνει ο Πρόεδρος του χωριού Ηλίας Βίντσης  ζητώντας συνεχή αστυνόμευση αφού τα αυτοκίνητα με ιλιγγιώδη ταχύτητα διασχίζουν την πλατεία κατευθυνόμενοι στο δάσος με τα μονοπάτια διαφυγής περνώντας ξυστά από αμέριμνους θαμώνες της πλατείας και παιδιά που παίζουν επίσης.

*Με πληροφορίες απο το ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια