GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Ξάνθη τιμά σήμερα τον πολιούχο της

Στις 29 Αυγούστου κάθε χρόνο, κατά την εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Προδρόμου η πόλη της Ξάνθης πανηγυρίζει τον Πολιούχο της Τίμιο Π...


Στις 29 Αυγούστου
κάθε χρόνο, κατά την εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Προδρόμου η πόλη της Ξάνθης πανηγυρίζει τον Πολιούχο της Τίμιο Πρόδρομο, με κέντρο τον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό της Ναό, ο οποίος και δεσπόζει στον παραδοσιακό οικισμό της Παλαιάς Ξάνθης.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες στον πανηγυρικό Εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποταμου κ. Πρόδρομος. Στη συνέχεια ακολούθησε Περιφορά της εικόνας στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης. 

  • Τι γιορτάζουμε σήμερα 29 Αυγούστου
  • Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου

Ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής είναι ο τελευταίος προφήτης που συνδέει την Καινή με την Παλαιά Διαθήκη, του οποίου ο σκοπός της ζωής του υπήρξε η αναγγελία της ενανθρώπισης του Υιού του Θεού. «Οὐκ ἐξεστὶ σοὶ ἔχειν, τὴν γυναῖκα τοῦ ἀδελφοῦ σου». Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ο όποιος ζει ακόμα.

Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, που αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, που ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου. Ο Ηρώδης, μη ανεχόμενος τους ελέγχους του Προδρόμου, τον φυλάκισε.

  • Νηστεία Αποτομής Τιμίας Κεφαλής Αγίου Ιωάννη

Η Εκκλησία μας κηρύσσει αυτή τη μέρα ως μέρα νηστείας, διότι ο Ιωάννης θανατώθηκε εξαιτίας της οινοποσίας και του ακράτου ηδονισμού ενός βασιλιά σε ένα συμπόσιο, αυτό της εορτής των γενεθλίων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια