GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΟΙ εξαγγελίες και οι διαπιστώσεις σβήνουν φωτιές;

Γράφει, ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης Δημοσιογράφος – Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.


Γράφει, ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης Δημοσιογράφος – Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σε λίγο, σήμερα, ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τις πυρκαγιές με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού αλλά και αιτήματα παράλληλα των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κατά τα δηλούμενα απο την πλευρά του Μαξίμου, ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, θα προβεί μεταξύ άλλων και σε εξαγγελίες για την καλύτερη ικανότητα πυρόσβεσης, με προμήθειες και άλλες πρωτοβουλίες που θα λάβει η κυβέρνηση.

ΑΠο την πλευρά της αντιπολίτευσης, θα υπάρξουν οι διαπιστώσεις και οι γνωστές ιαχές για το τι δεν έγινε και το τι έπρεπε να γίνει.

Πριν προχωρήσουμε να θυμίσουμε ότι:

  • Την τελευταία 25 ετία, κυβερνήσεις κατείχαν τα εξής κόμματα του κοινοβουλίου:
  • -ΠΑΣΟΚ
  • -Ν.Δ.
  • -ΣΥΡΙΖΑ
  • -Συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • -Συγκυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Αυτά που θα ειπωθούν κυρίως στο επίπεδο του τι δεν έγινε, βαρύνουν όλους όσους διακυβέρνησαν τη χώρα, υποτίμησαν τον τομέα της πρόληψης και δασοπροστασίας και φυσικά υποτίμησαν τα όποια δεδομένα της κλιματικής αλλαγής!

Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το δεδομένο των εμπρησμών, τότε μιλάμε και για ένα διάτρητο σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης για την εθνική ασφάλεια.

Τι θα μας πουν σήμερα λοιπόν ο κ. Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί;

Και κατα πόσο οι διαπιστώσεις της αντιπολίτευσης – ακόμα και της κυβέρνησης – αλλά και οι εξαγγελίες θα σβήσουν τις φωτιές που κατατρώνε τη Θράκη και ειδικά τον Εβρο εδώ και 12 ολόκληρες ημέρες, αφανίζοντας οικισμούς, βιότοπους, οικοσυστήματα, δάση ολόκληρα, που αύριο όλα αυτά θα μετατραπούν σε χειμάρους και αιτία πλημμυρικών εστιών με όποιες συνέπειες για τους ήδη πληττώμενους κατοίκους;

Οι φωτιές δεν σβήνουν με συζητήσεις στη Βουλή, ούτε με εξαγγελίες απο άμβωνος!

Είναι κατάντια πραγματική, για μία χώρα σαν την Ελλάδα, να μην μπορεί να θέσει σε έλεγχο και να σβήσει τελικώς τις εστίες που μαίνονται και άλλες ενεργοποιούνται ξανά στη Θράκη!

Αν και ουδείς πλέον πιστεύει ότι επρόκειτο για ανικανότητα, αλλά για… ολιγορία που εξυπηρετεί κάποια άλλα συμφέροντα, εντούτοις εμείς καλόπιστα στεκόμαστε στο γεγονός, ότι η Θράκη και ειδικά ο Εβρος καίγονται ολοκληρωτικά.

Και θυμίζουμε ότι: Η έκταση της Θράκης είναι 8.578 χλμ², απο τα οποία τα 1.000 χλμ² έχουν παραδοθεί στις φλόγες και έχουν καταστραφεί ολοσχερώς!

Μετά απο αυτό και μόνο το δεδομένο, οι όποιες συζητήσεις για πολιτικές ή επιχειρησιακές ευθύνες ανάμεσα σε πολιτικούς ή υπευθύνους φορέων, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.

Εκείνο που αναμένουμε είναι, αν είναι δυνατό σήμερα ή αύριο η φωτιές να σβήσουν και απο την επομένη να αρχίσει η αποκατάσταση τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και των περιουσιών των κατοίκων της πολύπαθης Θράκης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια