GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μέσω Βουλγαρίας αποκτούν Ευρωπαϊκή “υπηκοότητα” οι Τούρκοι!

Αν και η Ελλάδα είναι φειδωλή στην έκδοση ακόμα και τουριστικής βίζας σε τούρκους υπηκόους, εντούτοις η Τουρκία έχει βρει έναν νέο τρόπο, με...


Αν και η Ελλάδα είναι φειδωλή στην έκδοση ακόμα και τουριστικής βίζας σε τούρκους υπηκόους, εντούτοις η Τουρκία έχει βρει έναν νέο τρόπο, μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία, να δώσει Ευρωπαϊκή “υποκοότητα” στους τούρκους που θέλουν να κινούνται ελεύθερα ιδιαίτερα στην Ελλάδα!

Η Βουλγαρία, είναι η πιο κοντινή και πιο φθηνή λύση για τους τούρκους, που πηγαίνοντας στη γειτονική χώρα, με ένα απλό ενοίκιο σε σπίτι, μία εικονική δουλειά σε επιχειρήσεις ομοεθνών τους, πετυχαίνουν να πάρουν καταρχήν πολύ εύκολα την άδεια διαμονής, και μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο – και με το ανάλογο γρηγορόσημο βέβαια – να πάρουν και τη Βουλγαρική Ιθαγένεια, άρα την Ευρωπαϊκή, αφού η Βουλγαρία είναι χώρα μέλος της Ευρώπης.

Αυτή η απόκτηση της άδειας παραμονής καταρχήν, αλλά και μετέπειτα ιθαγένεια επι ευρωπαϊκού εδάφους, δίνει τη δυνατότητα στους τούρκους που την κατέχουν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς τον περιορισμό για τρίμηνης βίζας (τουριστικής), αλλά και να αποκτούν ακίνητη περιουσία και άδεια διαμονής στην Ελλάδα, πολλοί εξ αυτών, ακόμα και ως “ευρωπαίοι πολίτες” λόγω της ιθαγένειας που έχουν πάρει απο τη Βουλγαρία!

Ασχολούνται οι Ελληνικές Αρχές;

Το θέμα φαίνεται προς το παρόν να μην έχει απασχολήσει άμεσα τις Ελληνικές Αρχές, οι οποίες εκτιμούν ότι οι “επενδυτές” είναι Βούλγαροι, ενώ πρόκειται στην ουσία για Τούρκους με διπλή υπηκοότητα!

Μάλιστα, είναι πολύ ενδιαφέρον, αυτό που αποκάλυψε Βουλγαρικό site, ότι δηλαδή οι Τούρκοι αποκτούν και σλαβικό επώνυμο – εφόσον το επιθυμούν για να πάρουν την ιθαγένεια μιας και απαγορεύεται η αναγραφή και αναφώνηση τουρκόφωνου επωνύμου.Απο μόνο του αυτό, καθιστά αδύνατη καταρχήν τη διαπίστωση εάν πρόκειται για Βούλγαρο – τουρκόφωνο – υπήκοο ή πρόκειται για τούρκο που δεν έχει καταγωγή βουλγαρική, αλλά απέκτησε τα δικαιώματα και το επώνυμο προκειμένου να πάρει την πολυπόθητη “ευρωπαϊκή υπηκοότητα”!


Δεν παίρνουν ιδιοκτησία στη Βουλγαρία!

Χαρακτηριστικό ακόμα είναι ότι, η Βουλγαρία απαγορεύει την απόκτηση ιδιοκτησίας για κάθε αλλοδαπό επι της βουλγαρικής γης, δίνοντας μόνο το δικαίωμα απόκτησης τίτλου ιδιοκτησίας επι της οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας και όχι ποσοστών ή χιλιοστών επι του οικοπέδου που υπάρχει το εν λόγω ακίνητο. Ετσι και με αυτό τον τρόπο, ανα πάσα στιγμή, και εφόσον αυτό απαιτηθεί, η Βουλγαρική Αρχή, μπορεί να ακυρώσει ή να ανακαλέσει το δικαίωμα ιδιοκτησίας του αλλοδαπού, χωρίς να τον αποζημιώσει!

Πάντως και σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία βρήκε μία επιπλέον και πιο κοντά και ελεγχόμενη απο αυτή δίοδο στα ευρωπαϊκά χώματα, πετυχαίνοντας την ανάπτυξη του τουρκικού τόξου εντός των Βαλκανίων, όπου και η επιθυμία της για να ελέγξει την κατάσταση, όπως αυτή θέλει πολιτικά και γεωστρατηγικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια