GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οπαδική επίθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια-Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: «Τον ΚΟΚ παραβίασαν οι χουλιγκάνοι;»

Τις καρατομήσεις, μετά την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχολίασε, μιλώντας στον Alpha, ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασί...


Τις καρατομήσεις, μετά την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχολίασε, μιλώντας στον Alpha, ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ντούμας, είπε:

«Άκουσα πως το μεγαλύτερο μέρος των αλλαγών στα πρόσωπα στην ΕΛ.ΑΣ. αφορά ανώτατους αξιωματικούς της Τροχαίας, δηλαδή τροχονόμους. Τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας παραβίασαν οι χουλιγκάνοι; Αναρωτιέμαι αν, πράγματι, πρόκειται για απόδοση ευθυνών ή απόσειση ευθυνών; Θεωρώ σωστή την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, ώστε να αποδοθούν, όπως πρέπει οι ευθύνες. Οι χουλιγκάνοι συμμετείχαν σε ραντεβού θανάτου και διέσχισαν κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ. τη μισή χώρα και ήταν πάνοπλοι. Σκότωσαν νεαρό οπαδό και το θαύμα ήταν πως δεν είχαμε άλλες απώλειες. Έχουμε γίνει διεθνώς περίγελος και υπάρχουν ευθύνες. Αν δεν αποδίδονται, περιμένουμε κι άλλα τέτοια περιστατικά.», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, γύρισε εσπευσμένα από την Αλβανία, όπου επρόκειτο να έχει συνάντηση με τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών και σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Για αυτό έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω κινήσεις:

Ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση του και τον τομέα ευθύνης του και να τεθεί στη διάθεση της ΓΑΔΑ.

Να απομακρυνθούν άμεσα από τους τομείς ευθύνης τους και να τεθούν στη διάθεση των αντίστοιχων Διευθύνσεων, έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

Εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ. Για αυτό και, παράλληλα, έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή».

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των αξιωματικών που έχασαν τα αξιώματά τους είναι και επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης της Αθλητικής Βίας, οι οποίοι, όπως λέγεται, είχαν ενημερώσει έγκαιρα, τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια