GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προκλητικό και ανιστόρητο παραλήρημα Ερντογάν: “Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη”

Σε ένα προκλητικό παραλήρημα προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του είπε ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκ...


Σε ένα προκλητικό παραλήρημα προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του είπε ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη».

«Οι Έλληνες έκαψαν και κατέστρεψαν την Σμύρνη το 1922» υποστήριξε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα που κορυφώθηκαν πριν από έναν σχεδόν αιώνα, με την Μικρασιατική Καταστροφή.

Στις 30 Αυγούστου νικήσαμε τον εχθρό που λέρωσε την Ανατολή με τις λερωμένες μπότες του. Νικήσαμε τον στρατό εισβολής των Ελλήνων», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερος μήνας, νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».

Ο Tούρκος πρόεδρος ανέφερε: «O Aύγουστος για εμάς είναι ένας τόσο ιδιαίτερος μήνας, καθώς έχουμε γράψει ιστορία με τις νίκες μας. Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, που με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία όπως στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο.

Tον Αύγουστο τον κλείνουμε με μια μεγάλη νίκη που οδήγησε στην ίδρυση της ιστορίας μας. Στις 26 Αυγούστου του 1922, ο στρατός μας ξεκίνησε την μεγάλη επίθεση με την εντολή από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ηρωικὀς στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε το δρόμο προς τη Σμύρνη.

Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν δυναμιτίζουν το ήρεμο σχετικά κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επικείμενη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα.

H ομιλία Ερντογάν πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου στην Άγκυρα, όπου στην όψη του δέσποζαν τα πορτραίτα του Κεμάλ Ατατούρκ και του Ταγίπ Ερτογάν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια