GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Να υπάρξουν απαλλαγή ΦΠΑ και φορολογικά κίνητρα για να επανέλθει η Θράκη!

Αναγκαιότητα είναι η προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας απο πλευράς της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει απαλλαγή ΦΠΑ για έναν τουλάχιστον ...


Αναγκαιότητα είναι η προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας απο πλευράς της κυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει απαλλαγή ΦΠΑ για έναν τουλάχιστον χρόνο και φορολογικά κίνητρα για μία πενταετία, για να μπορέσει ο επιχειρηματικός και αγροτικός κόσμος της Θράκης να σταθεί στα πόδια του, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που χτύπησαν ακόμα περισσότερο το ήδη προβληματικό οικονομικό οικοδόμημα της περιοχής μας.

Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι κάνουν λόγο για μεγάλη οικονομική καταστροφή στην αγροτική οικονομία, κάτι που συνεπάγεται αυτόματα τη μείωση της αγοραστικής δύναμης και την αδυναμία επαναφοράς των αγροτών είτε στο ζωϊκό είτε στο φυτικό κεφάλαιο, δεδομένης της οικολογικής καταστροφής που δεν θα επιτρέψει άμεσα την εκμετάλλευση της φύσης για να αποδώσει τα αναμενόμενα στους διαχειριστές της.

Με την εξέλιξη αυτή, κλονίζονται μία σειρά απο επαγγέλματα, με πρώτα το τουρισμό αλλά και την εστίαση, που είχαν να επιδείξουν ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον χθες, αλλά σήμερα δεν θα “ζυγώσει ούτε πελάτης στα καμμένα…” όπως λένε οι επιχειρηματίες του εναλλακτικού τουρισμού.

Παράλληλα, ήδη πολλές οικογένειες που αισθάνονται την ανασφάλεια στο “πετσί” τους, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που σάρωσε τις περιουσίες τους, σκέφτονται να μεταναστεύσουν σε άλλες περιοχές της χώρας, αν όχι σε άλλη χώρα.

Αυτό θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ερήμωση απο πλευράς ανθρωπίνων ζωών, στους οικισμούς που κρατήθηκαν με… “νύχια και με δόντια” όλο αυτό το χρονικό διάστημα κόντρα στην απαξίωση της Θράκης.

Για τους νέους, ούτε λόγος! Ήταν ήδη με το ένα πόδι εκτός Θράκης, τώρα η απόφαση είναι δεδομένη…

Ετσι, η κυβέρνηση, αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι της Βουλής απο τη Θράκη, έχουν μία επιλογή μπροστά τους: την προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπου με ειδική ρύθμιση θα απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις της Θράκης απο το ΦΠΑ για ένα τουλάχιστον έτος και για πέντε χρόνια απο την καταβολή φόρων, άμεσων και ειδικών.

Κόστος, που είναι απειροελάχιστο μπροστά στα εκατομμύρια ευρώ που σπαταλώνται για δαπάνες προμηθειών και όχι μόνο!

Θα το τολμήσουν;  

Δεν υπάρχουν σχόλια