GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέες ταυτότητες: «Δεν υπάρχει τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία μας»

Σε διαβεβαιώσεις πως οι νέες ταυτότητες δεν περιέχουν «τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία μας» προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ..


Σε διαβεβαιώσεις πως οι νέες ταυτότητες δεν περιέχουν «τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία μας» προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ..

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, απάντησε σε ερωτήματα και έδωσε διευκρινίσεις για τις νέες ταυτότητες.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega η εκπρόσωπος Αστυνομίας καθησύχασε πως δεν υπάρχει κάτι το οποίο να θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των πολιτών.

Η υπόθεση των νέων ταυτοτήτων έχει προκαλέσει αναταραχή καθώς πολλοί σπεύδουν να βγάλουν τώρα νέα ταυτότητα και να αποφύγουν το «τσιπάκι».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρομοκρατούνται οι πολίτες.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν τα ίδια στοιχεία με αυτά που έχουν ήδη στη διάθεσή τους οι Αρχές για τον καθένα από εμάς:

«Γιατί αυτό είναι η Ελληνική Αστυνομία, δεν θα μπορούσε να εξιχνιαστεί κανένα έγκλημα εάν δεν είχαμε τα στοιχεία των Ελλήνων πολιτών.

Τα ίδια στοιχεία θα δίνουν στις ελληνικές αρχές και μόνο, κανένας άλλος δεν θα έχει πρόσβαση ή να ελέγξει τη νέα ταυτότητα, κάτι που θα γίνεται για την ασφάλεια της ταυτοπροσωπίας και για τη διευκόλυνση των δικών μας μετακινήσεων εντός της Ευρώπης.

Ακόμα και κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου, γιατί θα αποτελεί και σύγχρονο ταξιδιωτικό έγγραφο, εμείς δεν θα έχουμε πρόσβαση στο αποτύπωμα».

Παράλληλα υπογράμμισε πως δεν μπορεί κανείς να πλαστογραφήσει τις νέες ταυτότητες, καθώς όλα τα στοιχεία που αναγράφονται επάνω σε αυτές είναι περασμένα στο τσιπάκι τους, ενώ τόνισε:

«Δεν υπάρχει τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία μας και φυσικά ούτε την ορθόδοξη χριστιανική πίστη».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια