GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Σαμοθράκη θέλγει ολοένα και περισσότερους επενδυτές

Η αγορά εξοχικής κατοικίας αποτελεί έναν από τους αδιαφιλονίκητους ισχυρούς τομείς του real estate, ο οποίος χρόνο με το χρόνο αποκτά μεγαλύ...


Η αγορά εξοχικής κατοικίας αποτελεί έναν από τους αδιαφιλονίκητους ισχυρούς τομείς του real estate, ο οποίος χρόνο με το χρόνο αποκτά μεγαλύτερη ζήτηση καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν και οι ξένοι επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν θερινή κατοικία, συχνά σε περιοχές που μέχρι πρότινος έκαναν διακοπές και πλέον έχουν αγαπήσει.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας «οι επενδύσεις σε ακίνητα από ξένους αγοραστές αυξήθηκαν κατά 68% σε ετήσια βάση, φτάνοντας σχεδόν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ το 2022» ενώ «το πρώτο τρίμηνο του 2023, αυξήθηκαν κατά 33% περαιτέρω».

Μάλιστα, όπως λένε εκπρόσωποι του real estate η ζήτηση θα συνεχίσει να ακολουθεί ανοδική πορεία με τις τιμές των εν λόγω ακινήτων να αυξάνονται καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις δεν φαίνεται να στέκονται ικανές για να την πτοήσουν. Μάλιστα η ισχυροποίηση της ζήτησης για ελληνικά εξοχικά δείχνει φέτος να ευνοείται και από τις πολύ καλές επιδόσεις που διαγράφει ο τουρισμός.

Τα τελευταία χρόνια έντονη κινητικότητα για την αγορά εξοχικής κατοικίας καταγράφεται για τη Σαμοθράκη, που κερδίζει συνεχώς νέους ‘φανατικούς’ οπαδούς, αλλά και για τη Θάσο, η οποία γνωρίζει ραγδαία ανοικοδόμηση, κυρίως σε βίλες αλλά και μικρότερες εξοχικές κατοικίες .

Ενδεικτικό παράδειγμα του πως οι τουρίστες μετατρέπονται σε ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών – όταν αγαπήσουν έναν τόπο – είναι η Σαμοθράκη που όπως φαίνεται θέλγει ολοένα και περισσότερους επενδυτές. Μάλιστα αυτό το διάστημα κατασκευάζονται περί τις 45 βίλες, οι οποίες είναι διάσπαρτες στο μυστηριακό νησί. Οι επενδυτές είναι τόσο Έλληνες, όσο και ξένοι, προερχόμενοι μεταξύ άλλων από το Ισραήλ, την Αγγλία και τη Βουλγαρία, οι οποίοι αγάπησαν το νησί και αποφάσισαν τη δημιουργία εξοχικής κατοικίας είτε για ιδιοκατοίκηση, είτε προς εκμετάλλευση.

Το γεγονός πως είναι ένα νησί απομακρυσμένο, με ιδιαίτερες ομορφιές, καταπράσινο και με άκρως ελκυστικές τιμές, αποτελεί πρόκριμα για όσους θέλουν να αποκτήσουν ακίνητο, οικόπεδο, αγρόκτημα είτε για εκμετάλλευση, είτε για εξοχική κατοικία.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται είτε σε παλιές κατοικίες στη Χώρα που θέλουν αναπαλαίωση, είτε στα Αλώνια, στα Θερμά και στο Λάκωμα. Η μέση τιμή για τις νέες κατοικίες έως 5 έτη αγγίζει τα 1.600 ευρώ ανά τ.μ. (έναντι 1500 ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα), ενώ στο ήμισυ πέφτει η τιμή του τμ, δηλαδή στα 800 ευρώ, αν πρόκειται για παλαιότερη κατοικία.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια