GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δύσκολες ώρες για την Αλεξανδρούπολη

Ούτε δύο ώρες δεν έχουν απομείνει για να πέσει στο σκοτάδι και σήμερα στην περιοχή του δήμου Αλεξανδρούπολης και όπως όλα δείχνουν μόνο οι φ...


Ούτε δύο ώρες δεν έχουν απομείνει για να πέσει στο σκοτάδι και σήμερα στην περιοχή του δήμου Αλεξανδρούπολης και όπως όλα δείχνουν μόνο οι φλόγες που ζώνουν την πόλη από την Αμφιτρίτη, τη Νίψα έως και έξω από τον Άβαντα θα φωτίζουν απόκοσμα τον ουρανό, γεμίζοντας με φόβο και ανασφάλεια τους κατοίκους.

Ενώ το πρωί η κατάσταση φαινόταν να βρίσκεται από έλεγχο, ξαφνικά λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις οδήγησαν στην αποστολή μηνυμάτων για εκκένωση της Μαϊστρου, της Αμφιτρίτη, του Μοναστηρακίου, της Νίψας, Άβαντος και Δορίσκου.

Στη Νίψα καήκαν δύο αποθήκες και μια κεραμοσκεπή.

Οι φλόγες έφτασαν και στις παρυφές της Αλεξανδρούπολης, αφού κάποια στιγμή απείλησαν κατοικίες στην οδό Άβαντος, όπου βρίσκεται ο οικισμός των μουσουλμάνων.

Αναζωπύρωση υπάρχει και στην περιοχή του Δορίσκου, ενώ σήμα κινδύνου εξέπεμπε πριν λίγη ώρα το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου το πρωί επέστρεψαν τα ζώα από το γήπεδο του Άβαντα όπου είχαν μεταφερθεί χθες, γιατί εκτιμήθηκε ότι ο κίνδυνος έχει εκλείψει.

Οι δυνατοί άνεμοι μέχρι κι αυτή τη στιγμή ( 18:20) δεν επέτρεψαν τον έλεγχο του μετώπου της φωτιάς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες κατοίκων και πυροσβεστικών δυνάμεων, αν και υπάρχει η αισιοδοξία και η εκτίμηση ότι υπάρχει μια μικρή ύφεση.

Αυτή τη στιγμή μέτωπο ενεργό υπάρχει και δίπλα στην εθνική Οδό προς Φέρες στο ύψος των Λουτρών και η κυκλοφορία των οχημάτων έχει και πάλι διακοπεί.

Παράλληλα οι διακοπές νερού σε Αμφιτρίτη και Νίψα όπως και σε άλλους οικισμούς και οι διακοπές ρεύματος δυσχεραίνουν το έργο όλων όσων προσπαθούν να κατασβήσουν την πυρκαγιά.  

Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη και κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει το ξημέρωμα.

Οι ώρες είναι δύσκολες, τα ερωτηματικά πολλά για το πως φτάσαμε ως εδώ… όμως η αναζήτηση ευθυνών θα πρέπει να περιμένει. Προέχει η κατάσβεση της φωτιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια