GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επική πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ στα πέναλτι

Μία επική πρόκριση πήρε ο Παναθηναϊκός επί της Μαρσέιγ, επικρατώντας με 5-3 στην διαδικασία των πέναλτι στο Βελοντρόμ. 


Μία επική πρόκριση πήρε ο Παναθηναϊκός επί της Μαρσέιγ, επικρατώντας με 5-3 στην διαδικασία των πέναλτι στο Βελοντρόμ. 

Το «τριφύλλι» πέρασε δύσκολες στιγμές, η γαλλική ομάδα το έβαλε στα «σκοινιά» αλλά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιωαννίδη έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Οι «πράσινοι» άντεξαν και ο αγώνας πήγε στα πέναλτι όπου ο Μπρινιόλι απέκρουσε το χτύπημα του Γκεντουζί ενώ οι συμπαίκτες του είχαν το απόλυτο.

Έτσι ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στα πλέι οφ του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα σε διπλούς αγώνες στις 24 και 31 Αυγούστου για την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό καθώς η Μαρσέιγ ήταν καταιγιστική στα πρώτα λεπτά πετυχαίνοντας γρήγορο γκολ και χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες και για άλλο τέρμα.

Μόλις στο 2’, ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ αλλά οι Γάλλοι απομάκρυναν, οι παίκτες των «πρασίνων» έκαναν κάκιστη αμυντική μετάβαση, ο Ομπαμεγιάνγκ βγήκε στην κόντρα και ξεπερνώντας τον Μπρινιόλι έγραψε το 1-0 για τη Μαρσέιγ.

Οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να κάνουν γρήγορα και το 2-0 και να πάρουν σκορ πρόκρισης.

Στο 8’, ο Μπρινιόλι έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ομπαμεγιάνγκ, ενώ άστοχος ήταν στο «ριμπάουντ» και ο Ουναχί.

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Εντιαγέ να ελιχθεί ανάμεσα στους αμυντικούς του «τριφυλλιού», όμως το πλασέ του, υπό πίεση, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι Γάλλοι συνέχισαν να επιτίθενται μαζικά προς την «πράσινη» εστία αλλά ο Μπρινιόλι είπε «όχι» σε προσπάθειες του Εντιαγέ, του Ζιγκό και του Ομπαμεγιάνγκ.

Ωστόσο, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ιταλός δεν είχε απάντηση στην κοντινή προβολή του Γκαμπονέζου φορ των γηπεδούχων για το 2-0 καθώς αδράνησαν οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού.

Χτύπημα στις καθυστερήσεις και παράταση

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 53’, ο Σαρ σκόραρε για τη Μαρσέιγ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οκτώ λεπτά μετά, ο Σαρ βγήκε ξανά σε θέση για γκολ αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε άνετα με το πόδι το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ο αντίπαλός του.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Παλάσιος στο 76’ όταν το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Λόπεζ.

Δύο λεπτά μετά, ο Ισπανός τερματοφύλακας της Μαρσέιγ απέκρουσε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Γεντβάι.

Στο 84’, ο Πάου Λόπεθ έκανε μία ακόμα σπουδαία απόκρουση σε δυνατό σουτ του Μαντσίνι από τα αριστερά.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο πολυπόθητο γκολ κερδίζοντας πέναλτι σε χέρι του Γκεντουζί εντός περιοχής στο 95′ και εξέταση της φάσης από το VAR. Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν απόλυτα ψύχραιμος και με εξαιρετική εκτέλεση στο 99′ μείωσε σε 2-1 και έστειλε τον αγώνα στην παράταση.

Στην παράταση, η Μαρσέιγ άγγιξε στο 103’, όταν μετά από λάθος του Μπερνάρ στο κέντρο, ο Βερετού μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, «έσπασε» την μπάλα στον Βιτίνια στο πέναλτι ο οποίος σούταρε και ο Μάγκνουσον απέκρουσε πάνω στη γραμμή ενώ ο Μπρινιόλι ήταν εξουδετερωμένος.

Στο 110’, η Μαρσέιγ πέτυχε τρίτο γκολ με τον Βιτίνια αλλά μετά από λεπτομερή εξέταση της φάσης, το VAR έδειξε οφσάιντ στον Σαρ που ήταν εκτεθειμένος και έκανε συμμετοχή στη φάση. Έτσι ο Μάικλ Όλιβερ ακύρωσε το γκολ των Μασσαλών.

Τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν απόλυτα εύστοχοι ενώ ο Μπρινιόλι απέκρουσε το χτύπημα του Γκεντουζί που αναδείχθηκε σε μοιραίο παίκτη για τη Μαρσέιγ. Έτσι το «τριφύλλι» κέρδισε με 5-3 και πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

Μαρσέιγ (Μαρθελίνιο): Λόπεθ (120+3’ Ρουμπέν Μπλάνκο), Κλάους, Ζιγκό, Εμπεμπά, Λόντι, Σαρ, Βερετού, Ρονγκιέρ, Ουνάχι (59’ Χαρίτ), Εντιαγέ (68’ Γεντουζί), Ομπαμεγιάνγκ (80’ Βιτίνια).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (70’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Βιλένα (70’ Τσέριν), Τζούρισιτς (62’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (105’ Κλέινχεϊσλερ), Σπόραρ (62’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (46’ Παλάσιος).

Δεν υπάρχουν σχόλια