GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φρίκη στη Βρετανία: «Είμαι διαβολική» λέει η 33χρονη νοσηλεύτρια-κατά συρροή δολοφόνος παιδιών

Το γεγονός ότι «είμαι διαβολική» παραδέχεται 33χρονη νοσηλεύτρια που δολοφόνησε επτά μωρά στη Βρετανία.

Το γεγονός ότι «είμαι διαβολική» παραδέχεται 33χρονη νοσηλεύτρια που δολοφόνησε επτά μωρά στη Βρετανία.

Ειδικότερα, η Lucy Letby καταδικάστηκε για την «επίμονη, υπολογισμένη και εν ψυχρώ» δολοφονία βρεφών στη μονάδα όπου εργαζόταν, στο νοσοκομείο Countess of Chester καθώς κρίθηκε ένοχη για επτά θανάτους μωρών αλλά και την απόπειρα δολοφονίας άλλων έξι.

Θύματά της ήταν πέντε αγόρια και δύο κορίτσια κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2015 και 2016, τα οποία έβλαπτε με διάφορους τρόπους.

Εισήγαγε αέρα στην κυκλοφορία του αίματός του.

Χορηγούσε αέρα ή γάλα στο στομάχι τους μέσω ρινογαστρικών σωληνών.

Δηλητηρίαζε βρέφη με ινσουλίνη στις ενδοφλέβιες τροφές.

Η 33χρονη νοσηλεύτρια κατέθετε επί 14 ημέρες, αρνούμενη όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζοντας πως «έκανα πάντα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να τα φροντίσω…

Είμαι εκεί για να φροντίζω και όχι για να βλάπτω».

Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι οι θάνατοι των βρεφών θα μπορούσαν να οφείλονται σε φυσικά αίτια ή να υπάρχει ένας συνδυασμός με άλλους παράγοντες όπως η έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο ή η αποτυχία του προσωπικού να παράσχει την κατάλληλη φροντίδα.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι τέσσερις ανώτεροι γιατροί επέρριψαν την ευθύνη στην Letby για να καλύψουν τις ελλείψεις στη μονάδα νεογνών.

«Είμαι διαβολικός άνθρωπος»

Σε χειρόγραφο σημείωμα που εντόπισαν αστυνομικοί που έκανα έρευνα στο σπίτι της μετά τη σύλληψή της, η 33χρονη νοσηλεύτρια έγραφε πως «τα σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίζω.

  • Είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος.
  • Είμαι διαβολική, εγώ το έκανα αυτό».

Η νοσοκόμα, αναμένεται να γίνει μόλις η τρίτη γυναίκα εν ζωή που θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη που σημαίνει ότι δεν θα αποφυλακιστεί ποτέ.

Οι ένορκοι, αποτελούμενοι από επτά γυναίκες και τέσσερις άνδρες, που την έκριναν ένοχη, συσκέφθηκαν επί 22 ημέρες προτού καταλήξουν στην ετυμηγορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια