GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ίασμος: από τον Οντέρ στον… Οντέρ Νο2;

Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Ξάνθης


Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Ξάνθης

Ακούω τον υποψήφιο δήμαρχο στο Δήμο Ιάσμου, Ιμάμ Τζανέρ, να υπόσχεται μια νέα σελίδα στη διοίκηση του Δήμου μετά την ταραχώδη θητεία του παραιτηθέντος αντιπάλου του, Οντέρ Μουμίν, αλλά αναρωτιέμαι, πόσο διαφορετικός είναι εν τέλει από τον τέως δήμαρχο;

Πώς θα σταθεί ο ίδιος αν κληθεί σε ομιλίες όπως ο προκάτοχος του, όπως αυτή στην Προύσα το 2020 στο «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης»; Θα σταθεί και ο ίδιος μπροστά σε σημαιάκια της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»;

Θα συνεχίσει και ο ίδιος τις μαζικές διώξεις αιρετών και υπαλλήλων του Δήμου για δήθεν συμμετοχή τους στην οργάνωση FETÖ του Γκιουλέν;

Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απόψεις του για τα θέματα αυτά.

Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε αν ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου είχε για πολλά χρόνια στενή συνεργασία με το τουρκικό Προξενείο στη Ρόδο (και ιδίως με τον υπάλληλο σε αυτό που καταδικάστηκε για κατασκοπεία κατά της χώρας μας) στην υπεράσπιση ενώπιον της Δικαιοσύνης, τούρκων διακινητών, προσφύγων και μεταναστών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ουδείς θα μπορούσε να αμφιβάλει ότι αυτό δεν θα ήταν σε γνώση του Τουρκικού Γενικού Προξενείου στην Κομοτηνή και κατ’ επέκταση της Άγκυρας. Σίγουρα, πάντως, οι κοινές δημόσιες εμφανίσεις του κ. Τζανέρ με τον Τούρκο Πρόξενο (και τους εκπροσώπους του τουρκικού μηχανισμού στη Ροδόπη) ελάχιστες αμφιβολίες αφήνουν για το αν έχει τελικά αυτός, το χρίσμα της Άγκυρας.

Αυτά, άραγε, απασχολούν τους δημότες στο Δήμο Ιάσμου και δη όσους έσπευσαν να σφίξουν χέρια με έναν υποψήφιο που δεν φαίνεται να διαφοροποιείται ρητά και ξεκάθαρα από τον κ. Μουμίν, τον οποίο άλλοτε κατακεραύνωναν;

Δημιουργεί τουλάχιστον προβληματισμό η συστράτευση όλων των ανθρώπων της παράταξης του πρώην Δημάρχου κου Αμούτζα με τον κ. Τζανέρ, καθώς και του Ηλία Μπούκα, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, που τόσο πολεμήθηκε από τον κ. Μουμίν. Όπως διαβάζουμε στον τύπο, μέχρι και αξιωματικός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων συντάχθηκε με τον κ. Τζανέρ.

Η εμπειρία μας από τον κο Οντέρ Μουμίν, θα πρέπει να μας κάνει όλους πιο σοφούς και πιο προσεκτικούς. Ο πρώην Δήμαρχος ξεκίνησε με πολλές ελπίδες και προσδοκίες, ως Έλληνας μουσουλμάνος, απόφοιτος δημοσίου σχολείου και ελληνικού πανεπιστημίου και προσωπικά θεωρώ ότι αδίκησε τον εαυτό του. Είχε τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει. Όμως αφενός τα προσωπικά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και αφετέρου η πίεση που του ασκούνταν να πλειοδοτήσει σε τουρκισμό και να φανεί αρεστός στο Τουρκικό Προξενείο και στα όργανα προπαγάνδας του συγκεκριμένου διπλωματικού μεν αλλά ουσιαστικά παρακρατικού, μηχανισμού, τον οδήγησαν σε τάσεις αυτοκαταστροφής και εν τέλει στην άδοξη παραίτηση του.

Ο νέος σφετεριστής του Δήμου κος Τζανέρ, δείχνει μια μεγαλύτερη άνεση στις δημόσιες σχέσεις με το Τουρκικό Προξενείο και τις επισκέψεις σε διάφορες εκδηλώσεις στην γείτονα, ενώ δεν πήρε θέση στο φλέγον πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους υπαλλήλους του Δήμου και τις διώξεις που υπέστησαν από τον κο Μουμίν, παίζοντας απλώς τον ρόλο του ακίνδυνου θεατή, ενώ απέφυγε να διαψεύσει τον πρώην Δήμαρχο στις δηλώσεις του περί Γκιουλενιστών.

Έχω την αίσθηση ότι ο Οντέρ Μουμίν θα αποτελέσει μια αγαθή κορασίδα και μια ευχάριστη ανάμνηση μπροστά στον κο Τζανέρ, ο οποίος υπόσχεται τα πάντα σε όλους. Ας τα γνωρίζουν αυτά όσοι ενδεχομένως αρχίσουν να πέφτουν από τα σύννεφα στο εγγύς μέλλον και ας προβληματιστούν αυτοδιοικητικοί παράγοντες και βουλευτές της Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια