GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται στην Ελευσίνα η κηδεία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε στην αιματηρή επίθεση χούλιγκαν έξω από...


Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται στην Ελευσίνα η κηδεία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε στην αιματηρή επίθεση χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου.


Η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου Μιχάλη συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον δολοφονημένο νέο.

Με κίτρινα λουλούδια στα χέρια, οι φίλοι της ΑΕΚ αποχαιρέτησαν τον συνοπαδό τους Μιχάλη. Το φέρετρο ήταν στολισμένο με κίτρινα τριαντάφυλλα και ένα κασκόλ της ΑΕΚ που έγραφε Original.

Στεφάνι στη μνήμη του Μιχάλη έχουν στείλει -μεταξύ άλλων- ο A.Σ. ΑΕΚ, η Original 21, οπαδοί της Μαρσέιγ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ΠΑΕ Βόλος, η ΕΠΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Βούρος, και ο πρόεδρος της Super League 2, Πέτρος Μαρτσούκος.

Η επιθυμία της οικογένειας του Μιχάλη

Στο μήνυμά της, η οικογένεια του Μιχάλη ανέφερε: «Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο, που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι’ αυτό η οικογένειά του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ» στη μνήμη του αδικοχαμένου μας».


Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ελευσίνας, ο χώρος ταφής του Μιχάλη Κατσουρή θα αποτελέσει σύμβολο ιστορικής μνήμης, για να θυμίζει σε όλους, αλλά και στις επόμενες γενιές, τις οδυνηρές συνέπειες της οπαδικής – φασιστικής βίας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Η Ελευσίνα, μία πόλη που στέκεται απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό, μια πόλη ενάντια σε κάθε φαινόμενο βίας, οφείλει να τιμήσει με τις πρέπουσες ενέργειες τη μνήμη ενός δικού της παιδιού. Του Μιχάλη Κατσουρή. Η άνανδρη και απρόκλητη δολοφονία του Μιχάλη δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν θα ξεχαστεί.

Ο χώρος ταφής του θα είναι πάντα εκεί, ως σύμβολο ιστορικής μνήμης, να θυμίζει σε όλους μας, αλλά και στις επόμενες γενιές, τις οδυνηρές συνέπειες της οπαδικής-φασιστικής βίας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη του Μιχάλη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια