GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μπράγκα-Παναθηναϊκός 2-1: Φινάλε θρίλερ, το γκολ του Μαντσίνι δίνει ελπίδες στους πράσινους

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στην Πορτογαλία και γνώρισε την ήττα από την Μπράγκα με σκορ 2-1, στον πρώτο αγώνα των πλέι-οφς του Champions...


Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στην Πορτογαλία και γνώρισε την ήττα από την Μπράγκα με σκορ 2-1, στον πρώτο αγώνα των πλέι-οφς του Champions League.

Ωστόσο το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Μαντσίνι δίνει σημαντικές ελπίδες εν όψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Τρίτη (22.00) 29 Αυγούστου.

Οι πράσινοι στο πρώτο μέρος ήταν καλύτεροι, είχαν τις ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησαν, ενώ στο δεύτερο υπέκυψαν από την ανωτερότητα των γηπεδούχων, έχοντας όμως μια σπουδαία ευκαιρία με τον Σπόραρ στο 1-0.

Εκεί που γλίτωσαν το 3-0, πέτυχαν τελικά το γκολ, μείωσαν σε 2-1 και πλέον όλα είναι ανοιχτά.

  • Μπορούσε το 0-1

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε μια μεγάλη ευκαιρία, μόλις στο 2′, όταν ο Μάγκνουσον πήρε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Βιλένα, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Οι πράσινοι τα πήγαν πολύ καλά στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, ενώ στο 16′ ο διαιτητής Τσβάιερ καταλόγισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Βαγιαννίδη στον Μπρούμα, απόφαση που ανακάλεσε, μετά από εντολή του VAR και on field review.

Οι πράσινοι έχασαν νέα ευκαιρία στο 30′ με τον Παλάσιος, που σούταρε πάννω στον Ματέους, ενώ οι Πορτογάλοι, που είχαν την κατοχή της μπάλαςμ είχαν 1-2 ευκαιρίες, αλλά δεν φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί στο πρώτο μέρος.

  • Μπήκε δυνατά η Μπράγκα

Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, η Μπράγκα μπήκε πιο δυνατά και στο 48′ πλησίασε στο γκολ, με τους Ρουίθ και Μαρίν να συνεργάζονται και να αναγκάζουν τον Μπρινιόλι σε εξαιρετική απόκρουση.

Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 51′ μετά από ωραία συνεργασία των Αντρέ Όρτα και Μπρούμα και τελική πάσα στον Ρουίθ, ο οποίος με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Μπρινιόλι.

  • Ανεπανάληπτη ευκαιρία ο Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 63′, αλλά ο Σπόραρ έχασε μια ευκαιρία από αυτές που χαρακτηρίζουμε «άχαστες. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μανσίνι από τα αριστερά, ο Σλοβένος πήρε την πάσα και σε κενή εστία… πλάσαρε άουτ! Δεν το πίστευε  Γιοβάνοβιτς…

Αντί για το 1-1, ήρθε όμως το 2-0 λίγο αργότερα, στο 74′, μετά από πλάγιο του Ρουίθ και λάθος του Γεντβάι, ο Αντρέ Όρτα έδωσε στον Τζαλό που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε αρκετές αλλαγές στη συνέχεια, περνώντας στο ματς τον Ιωαννίδη, τον Αράο, τον Αϊτόρ και τον Τσέριν.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πάντως ο Μπρινιόλι έσωσε την ομάδα του σε μοναδικό τετ α τετ με αντίπαλο τον Ρόνι Λόπες, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιωαννίδης βρήκε τον Μανσίνι, που πλάσαρε σωστά τον Ματέους για το τελικό 2-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια