GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις στον Έβρο – 12η μέρα ασύλληπτης καταστροφής

Ακόμα ένα δύσκολο βράδυ έζησαν οι κάτοικοι του Έβρου, με την καταστροφική πυρκαγιά να είναι σε εξέλιξη για 12η -πλέον- μέρα.


Ακόμα ένα δύσκολο βράδυ έζησαν οι κάτοικοι του Έβρου, με την καταστροφική πυρκαγιά να είναι σε εξέλιξη για 12η -πλέον- μέρα.

Το πύρινο μέτωπο που έχει προκαλέσει την τεράστια οικολογική καταστροφή καίει ανεξέλεγκτο ενώ οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Τρεις Βρύσες, Λεπτοκαρυά και Κοτρωνιά.

  • Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον Έβρο παρέχουν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα η Κύπρος με ένα αεροσκάφος που επιχειρεί στη Αλεξανδρούπολη και 31 πυροσβέστες που επιχείρησαν στα Λυκομάγουλα Έβρου, η Τσεχία που επιχειρεί με 30 πυροσβέστες και 6 οχήματα στην Κοτρωνιά Έβρου, η Ρουμανία με 53 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης, η Βουλγαρία με 36 πυροσβέστες και πέντε οχήματα που επιχειρούν στη Λεπτοκαρυά Έβρου, η Σλοβακία με 39 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα που επιχειρούν στη Λευκίμμη Αλεξανδρούπολης. Επίσης μέσω διακρατικής συμφωνίας η Αλβανία με 46 πυροσβέστες με πέντε οχήματα που επιχειρούν στο δάσος της Δαδιάς.

Ακόμη, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια