GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χαρτς-ΠΑΟΚ 1-2: Με καρδιά Ευρωπαίου και «δαιμονισμένο» Ζίβκοβιτς

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ μέσα στο Εδιμβούργο με σκορ 2-1 επί της Χαρτς και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους του Conference...


Σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ μέσα στο Εδιμβούργο με σκορ 2-1 επί της Χαρτς και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους του Conference League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά παρά το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, διατήρησε στην ψυχραιμία του και απέδειξε την ανωτερότητά του, παίρνοντας τη νίκη στο δεύτερο μέρος, με ένα εκπληκτικό γκολ από τον «δαιμονισμένο» Αντρίγια Ζίβκοβιτς. 

Εχει πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, που θα κριθεί την ερχόμενη Πέμπτη 31 Αυγούστου στο γήπεδο της Τούμπας (20.30).

Γρήγορο γκολ και άμεση απάντηση

Ο αγώνας δεν άρχισε και με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, καθώς στην πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους, δόθηκε πέναλτι από τον Τρεϊμάνις. Ο Σβαμπ ανέτρεψε τον Βάργκας, ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι, όμως με τη χρήση VAR ο ρέφερι έδειξε άσπρη βούλα. Ο Σάνκλαντ δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ στο 9′.

Η απάντηση όμως ήρθε γρήγορα από τον ΠΑΟΚ και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Ο Ζίβκοβιτς ανατράπηκε από τον Ρόουλς και ο Σβαμπ «ψώνισε» τον Κλαρκ για το 1-1.

Ο ρυθμός από εκείνη την ώρα έπεσε, η Χαρτς πάντως έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 31′ σε μια διπλή ευκαιρία. Αρχικά, ο Σάνκλαντ έκανε την κεφαλιά και ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Βάργκας προσπάθησε να σκοράρει με σουτ , αλλά ο νεαρός γκολκίπερ ήταν εκεί και έδιωξε σε κόρνερ.

Γκολάρα από Ζίβκοβιτς

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή, στο 55′, όταν ο  Κωνσταντέλιας δεν μπόρεσε να βρει χώρο να σουτάρει εντός περιοχής, η μπάλα στρώθηκε στον Τάισον, αλλά ο Κλαρκ απομάκρυνε.

Στο 67′ η Χαρτς σκόραρε με τον Σάνκλαντ, όμως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ όταν δέχθηκε την πάσα, οπότε το γκολ δεν μέτρησε.

Αντίθετα, λίγο αργότερα «χτύπησε» ο ΠΑΟΚ, με ποιον άλλον τον δαιμονισμένο Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ο Σέρβος με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή στο 75′ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κλαρκ για το 1-2. 

Λίγα λεπτά μετά είχε και δεύτερη ευκαιρία για γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε πάντως το σκορ μέχρι τέλους και πήρε σημαντικό προβάδισμα για τη ρεβάνς.

Χαρτς: Κλαρκ, Άτκινσον (90′ Όφια), Κεντ, Ρόουλς, Κίνγκσλεϊ, Βάργκας (90′ Όντα), Ντέβλιν, Μακέι (64′ Λόουρι), Κόκρεν (87′ Σίμπικ), Σάνκλαντ, Μπόις (87′ Ταγκάβα)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ενκόνγκ, Κουλιεράκης, Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (70′ Μουργκ), Τάισον (78′ Νάρεϊ), Τόμας (88′ Τζίμας)

Δεν υπάρχουν σχόλια