GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΟΤ: Fam trip για προβολή της Καβάλας και της Ξάνθης στη Γερμανία

To «πράσινο φως» για την υλοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης του Γερμανού δημοσιογράφου Sven Ole Rahn στην Καβάλα και στην Ξάνθη κατά το χρονικό ...


To «πράσινο φως» για την υλοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης του Γερμανού δημοσιογράφου Sven Ole Rahn στην Καβάλα και στην Ξάνθη κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως 30 Ιουλίου 2023, έδωσε ο ΕΟΤ καλύπτοντας τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και γευμάτων του.

Σκοπός του ταξιδιού είναι η συγκέντρωση πληροφοριακού και φωτογραφικού υλικού για τη συγγραφή άρθρου με θέμα την καλλιέργεια και επεξεργασία καπνού στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Ο Sven Ole Rahn αρθρογραφεί σε έγκριτα ευρείας κυκλοφορίας έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, όπως μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Nord Bayern (https://www.nordbayern.de/2.234/reise/chios-und-die-tranender-pistazie-1.7985075) και Kurier (https://kurier.at/reise/griechenland-mastic-das-harzder-pistazie-auf-chios/400502209).

Παράλληλα διαχειρίζεται και τη γαστρονομικού περιεχομένου προσωπική ιστοσελίδα www.foodfestivals.de με 120.000 ακολούθους (https://www.food-festivals.de/de/moenche-und-migranten-das-mount-athos-foodfest/articles/moenche-und-migranten-das-mount-athos-food-fest.html). Τα ανωτέρω άρθρα έχουν προκύψει από συνεργασίες του παρελθόντος περί μοναστηριακής κουζίνας και παραγωγής μαστίχας Χίου.

Ο κ. Rahn θα αρθρογραφήσει σχετικά με την ιστορία της καλλιέργειας, της επεξεργασίας και τα προϊόντα καπνού στο εξειδικευμένο περιεχομένου έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο πληροφόρησης την Τabakzeitung (http://tabakzeitung.de) με πωληθέντα αντίτυπα περίπου 1.700 εβδομαδιαίως και περίπου 10.000 κοινό. Επιπροσθέτως θα επισκεφθεί ειδικά σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Μουσείο Καπνού Καβάλας και θα ενημερωθεί σφαιρικά από τοπικούς παραγωγούς για την ιστορία, την καλλιέργεια, τον τρόπο συγκομιδής και επεξεργασίας του φυτού έως και την τελική του χρήση στην αγορά.

Ενδιαφέρον για τη θεματολογία του άρθρου εξέφρασε η σημαντική εθνικής εμβέλειας εφημερίδα Welt, που απευθύνεται σε 340.000 αναγνώστες υψηλού βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου, διαμορφωτές γνώμης κλπ. (www.welt.de).

Το εν λόγω ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ η αξία των δημοσιευμάτων ανέρχεται γύρω στις 20.000 ευρώ.

Πηγή:tornosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια