GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καύσωνας: Απαγόρευση delivery υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες

Διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο για τους παραβάτες


Διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο για τους παραβάτες

  • Μαρία Τσιακίρογλου:

«Μπορεί η συγκεκριμένη απαγόρευση να σηματοδοτεί οικονομική ζημία κάποιων ωρών για τις επιχειρήσεις, πάνω απ’ όλα, όμως, είναι ο παράγοντας άνθρωπος και η υγεία του…»

Υποχρεωτική παύση των εργασιών αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές λόγω του καύσωνα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που δραστηριοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους λόγω καύσωνα.

Οπωσδήποτε, ένας από τους κλάδους που επηρεάζονται από την ακραία ζέστη είναι οι διανομείς. Έτσι, σύμφωνα και με τα όσα ενημερώνει, μέσα από την εφημερίδα μας η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΠΕ Ξάνθης, κυρία Μαρία Τσιακίρογλου, «το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποφάσισε την υποχρεωτική παύση εργασιών για τις υπηρεσίες delivery σε περιοχές όπου ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00 -17:00.

Συγκεκριμένα, υποχρεωτική είναι η παύση εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 42 βαθμούς και η υγρασία το 14%, ή τους 40 βαθμούς και η υγρασία το 20%.

Ενώ, οι εργοδότες που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο…».

Να σημειωθεί ότι σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης, αναφέρει χαρακτηριστικά, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ότι: «οφείλουμε να προστατεύσουμε την υγεία και αυτών των εργαζομένων και, αν και κάποιοι θα ξεβολευτούμε λίγο από τη στέρηση των υπηρεσιών τους, πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε με αυτό το στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης στις πιο δύσκολες ώρες του καύσωνα. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω μόνο του».

Ενώ, σε ερώτηση της εφημερίδας μας, εάν οι πολίτες της Ξάνθης αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης όσον αφορά τους ανθρώπους που εκτελούν εξωτερικές εργασίες τις ημέρες του καύσωνα, η κυρία Μαρία Τσιακίρογλου αναφέρει, «ότι και σε αυτήν την περίπτωση συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα όπως και με τον χιονιά. Οι Ξανθιώτες καταναλωτές δεν θα παραγγείλουν, τουλάχιστον οι περισσότεροι, λειτουργώντας με κατανόηση σε σχέση με τους εργαζόμενους που εκτελούν εξωτερικές εργασίες τις ημέρες ακραίας ζέστης…».

Και καταλήγει, «μπορεί η συγκεκριμένη απαγόρευση να σηματοδοτεί οικονομική ζημία κάποιων ωρών για τις επιχειρήσεις, πάνω απ’ όλα, όμως, είναι ο παράγοντας άνθρωπος και η υγεία του…».

Δεν υπάρχουν σχόλια