GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλτσχάιμερ: Έρχεται νέο εμβόλιο που μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις της νόσου

Νέο εμβόλιο που μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις της νόσου φαίνεται πως έχουν βρει επιστήμονες, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέ...


Νέο εμβόλιο που μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις της νόσου φαίνεται πως έχουν βρει επιστήμονες, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο για τις βασικές καρδιαγγειακές επιστήμες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, που λαμβάνει χώρα στη Βοστόνη.

Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό, ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Juntendo κατάφεραν να αναπτύξουν ένα εμβόλιο, το οποίο παρουσίασε σημαντική βελτίωσε σε σχετιζόμενες με την ηλικία ασθένειες σε ποντίκια, μεταξύ των οποίων της αθηροσκλήρωσης και του διαβήτη τύπου 2.

Μάλιστα, το εν λόγω εμβόλιο φέρεται να κατάφερε να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις εναποθέσεις αμυλοειδούς στον εγκεφαλικό ιστό που βρίσκεται στην περιοχή του εγκεφαλικού φλοιού, η ουσία υπεύθυνη για την επεξεργασία της γλώσσας, την προσοχή και την επίλυση προβλημάτων.

Ακόμη, μετά το εμβόλιο περιορίστηκαν διάφοροι φλεγμονώδεις βιοδείκτες του Αλτσχάιμερ, γεγονός που σημαίνει ότι η φλεγμονή στον εγκέφαλο βελτιώθηκε.

«Η νόσος Αλτσχάιμερ αντιπροσωπεύει πλέον το 50-70% των ασθενών με άνοια παγκοσμίως.

Η δοκιμή του νέου εμβολίου της μελέτης μας σε ποντίκια δείχνει ένα πιθανό τρόπο πρόληψης ή τροποποίησης της νόσου. Η μελλοντική πρόκληση θα είναι η επίτευξη παρόμοιων αποτελεσμάτων στους ανθρώπους», επισημαίνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Τμήμα Καρδιαγγειακής Βιολογίας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Juntendo, Τσιέν- Λουν Χσιάο.

Όπως σημειώνεται, «αν το εμβόλιο αποδειχθεί επιτυχές στους ανθρώπους θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου ή ακόμα και την πρόληψη αυτής της νόσου».

Δεν υπάρχουν σχόλια