GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καύσωνας: «Η ακτινοβολία επιδρά στον εγκέφαλο»-Πώς θα προφυλάξετε τα παιδιά (

Ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον εγκέφαλο είναι η ακτινοβολία, με τον φετινό Ιούλιο να έχει καταγραφεί ιστορικά ως ο πιο θερμός.


Ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον εγκέφαλο είναι η ακτινοβολία, με τον φετινό Ιούλιο να έχει καταγραφεί ιστορικά ως ο πιο θερμός.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο παιδίατρος, εντατικολόγος και πρώην διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων, Τάσος Χατζής, επεσήμανε ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να προφυλαχθούν από τον καύσωνα, δίνοντας συμβουλές για τους γονείς.

«Πάνω από όλα να κάνουμε πρόληψη. Πρόληψη σημαίνει το παιδί να είναι σε σκιερό και δροσερό περιβάλλον με ελαφρά ρούχα, να μη βγαίνει έξω χωρίς λόγο το μεσημέρι όταν έχει πολύ ζέστη. Αν χρειαστεί να βγει θα πρέπει να φορά όχι κλειστά παπούτσια, πέδιλα, να έχει ελαφρύ ντύσιμο, καπέλο και γυαλιά», επεσήμανε ο κ. Χατζής.

Όπως τόνισε, τα παιδιά θα πρέπει να πίνουν νερό δροσερό και όχι αναψυκτικά, αλλά και να τρέφονται ελαφρά, να ξεκουράζονται και να μην ασκούνται υπερβολικά.

«Στο σπίτι ο ανεμιστήρας κάνει πολύ καλή δουλειά. Αν χρειάζεται κλιματισμός θα πρέπει να είναι γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε 18 βαθμούς και μετά να σκεπαζόμαστε γιατί κρυώνουμε.

[…] Όσον αφορά τις δραστηριότητες δε χρειάζεται να το “μαζέψουμε”. Χρειάζεται επιτήρηση. Δεν μπορεί το παιδί να μην είναι στο οπτικό πεδίο των γονιών», εξήγησε.

Κληθείς να σχολιάσει ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται και μπορεί να οδηγήσουν ένα παιδί στο νοσοκομείο, ο κ. Χατζής επεσήμανε ότι το πιο σημαντικό είναι η έκθεση στην υπερβολική ζέστη και στον ήλιο.

«Η ακτινοβολία δημιουργεί μία ειδικότερη επίδραση πάνω στον εγκέφαλο. Αυτό θέλει πάρα πολύ προσοχή. Ο ενήλικας συνήθως φταίει όταν ένα παιδάκι πάθει κάτι. Είναι στα χέρια μας να το εκπαιδεύουμε», εξήγησε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια