GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παναγία Σουμελά: Δόθηκε προφορική έγκριση για τη λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο

Ανατροπή… Προφορική έγκριση φέρεται να έδωσε το βράδυ της Δευτέρας (24/7) το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας για την τέλεση της θείας λειτ...


Ανατροπή… Προφορική έγκριση φέρεται να έδωσε το βράδυ της Δευτέρας (24/7) το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας για την τέλεση της θείας λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο, στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά, σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του ethnos στην Τουρκία, Μαρίας Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται και το pontosnews, εντός των επομένων ημερών θα επιδοθεί και γραπτώς στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι η σχετική απόφαση των τουρκικών αρχών, η οποία θα ανοίξει έτσι τον δρόμο για να μεταβεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Παναγία του Πόντου τον Δεκαπενταύγουστο, προκειμένου να τελέσει την πανηγυρική θεία λειτουργία, όπως κάθε χρόνο.

Είχε απορριφθεί το αρχικό αίτημα

Η Τουρκία είχε αποφασίσει αρχικά να απαγορεύσει τη Λειτουργία της Παναγίας Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των Ποντίων και του ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές είχαν ενημερώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι είχε απορριφθεί το σχετικό αίτημα για τέλεση της θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά φέτος στην Τραπεζούντα.

Την απόφαση αυτή είχαν καταδικάσει ομοφώνως ποντιακά σωματεία, καθώς επίσης και ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Μάλιστα, ο στρατιωτικός αναλυτής και αρθρογράφος, Σάββας Καλεντερίδης, εξήγησε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η τουρκική ηγεσία αντιλαμβάνεται το φιλελληνικό κλίμα που διαμορφώνεται στην περιοχή της Τραπεζούντας ως θέμα εθνικής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια