GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αντηλιακό: Χρήσιμες συμβουλές για τη μέγιστη προστασία από τον ήλιο

Το αντιηλιακό είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την προστασία από τον ήλιο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που η ακτινοβολία είναι επικίνδυνη και όλοι ...


Το αντιηλιακό είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την προστασία από τον ήλιο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που η ακτινοβολία είναι επικίνδυνη και όλοι μας περνούμε πολλές ώρες έξω από το σπίτι και κυρίως στις παραλίες κάνοντας ηλιοθεραπεία.

Καλό είναι να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες 12 με 4 το απόγευμα, ωστόσο, όταν αυτή γίνεται, θα πρέπει παντα να γίνεται με τη χρήση αντιηλιακού υψηλής προστασίας με συχνές επαλείψεις.

Σημειώνεται ότι στο πρόσωπο η χρήση του πρέπει να γίνεται όλες τις εποχές του χρόνου, ώστε να αποφεύγεται η φωτογήρανση. Επιπλέον, θα πρέπει να επιλέγεται αντιηλιακό υψηλής προστασίας 30 ή 50, ειδικά στα πρώτα μπάνια που δεν έχουμε ακόμη μαυρίσει. Άλλωστε το μαύρισμα δεν είναι κάτι άλλο από έκκριση μελανίνης ώστε να έχει το σώμα μεγαλύτερη αντοχή στα εγκαύματα.

Από εκεί και πέρα η χρήση του αντιηλιακού πρέπει να γίνεται 30 λεπτά πριν από την έκθεση του ήλιου, ώστε να προλάβει να απορροφηθεί. Ακόμη, πρέπει να επαναλαμβάνεται η εφαρμογή του κάθε δυο ώρες ώστε να ανανεώνεται η προσπασία. Ένα ακόμη λάθος είναι να μπαίνουμε στη θάλασσα αμέσως μετά την εφαρμογή, καθώς ξεπλένεται σχεδόν όλη η ποσότητα.

Επίσης, πρέπει να καταστεί σαφές ότι χρήση θα πρέπει να γίνεται και πριν το κολύμπι, αφού και μέσα στη θάλασσα οι ακτίνες UVA και UVB είναι επικίνδυνες και το νερό μπορεί να ξεγελάσει την αίσθηση του καψίματος.

Επιπλέον, όλοι οι τύποι δέρματος πρέπει να χρησιμοποιούν αντιηλιακό, απλώς οι άνθρωποι με πιο λευκό δέρμα θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί, καθώς είναι περισσότερο επιρρεπείς στο έγκαυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια