GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Κώστας Κουρτίδης: «Δεν έχουν σταματήσει οι δράσεις για την προστασία των πολιτών από τα κουνούπια. Συνεχίζονται με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμ...

  • Κώστας Κουρτίδης:
  • «Δεν έχουν σταματήσει οι δράσεις για την προστασία των πολιτών από τα κουνούπια. Συνεχίζονται με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς, για να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα…»

Συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος για τους πολίτες και τη Δημόσια Υγεία από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Φέτος, μάλιστα, λόγω των συχνών βροχοπτώσεων στην περιοχή, πιο εντατικές είναι οι δράσεις για την προφύλαξη του πληθυσμού από τα κουνούπια.

Όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά, για το θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κύριος Κώστας Κουρτίδης, «οι δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών δεν έχουν σταματήσει. Αντιθέτως, συνεχίζονται με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς για να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος, οι δράσεις που γίνονται στο πλαίσιο καταπολέμησης των κουνουπιών είναι περισσότερες σε σχέση με άλλες χρονιές και περιλαμβάνουν διάφορες μορφές, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, για τον περιορισμό των εστιών παραγωγής τους…».

Να υπογραμμιστεί, επίσης, ότι το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής και γίνεται με τη χρήση βιολογικών φαρμάκων. Έτσι, εκτός από τους αεροψεκασμούς, πραγματοποιούνται, παράλληλα και επίγειοι ψεκασμοί σε εστίες ανάπτυξης κουνουπιών.


Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα Δυτικού Νείλου στην περιοχή που μεταδίδεται, κυρίως, με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού. Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τους επόμενους μήνες του Καλοκαιριού, αν και όλοι εύχονται να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανεξάρτητα με την επιτυχία του προγράμματος για την καταπολέμηση των κουνουπιών, τα τελευταία δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν και να τσιμπάνε τον πληθυσμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μεταδίδουν ασθένειες. Στο ίδιο πλαίσιο σημαντική είναι και η ατομική προστασία του καθενός. Αναλυτικότερα, ο κάθε πολίτης θα πρέπει να προφυλάσσεται και να λαμβάνει συστηματικά μέτρα ατομικής προστασίας με τη χρήση εγκεκριμένων δραστικών εντομοαπωθητικών ουσιών σώματος, χρήση σιτών, κουνουπιέρων, ανεμιστήρων και κλιματιστικών.

Ενώ, εξίσου σημαντική είναι η πρόβλεψη για τη μείωση των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών σε κάθε οικία, με την αποφυγή δημιουργίας λιμναζόντων νερών σε μπαλκόνια, αυλές και ανοικτούς χώρους, απομάκρυνση των στάσιμων νερών, κάλυψη όλων των δοχείων που συγκρατούν νερό και τοποθέτηση σήτας στους αγωγούς εξαερισμού των βόθρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια