GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΟΑΕΕ-Συντάξεις: Τι ισχύει για τους οφειλέτες ελεύθερους επαγγελματίες

Σε παρακράτηση ποσών σε 60 δόσεις λόγω οφειλών έως 20.000 από τη σύνταξη των ελεύθερων επαγγελματιών προχωρά ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερω...


Σε παρακράτηση ποσών σε 60 δόσεις λόγω οφειλών έως 20.000 από τη σύνταξη των ελεύθερων επαγγελματιών προχωρά ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Αναλυτικότερα, τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες όσο και οι αυτοαπασχολούμενοι θα συνεχίσουν να φορολογούνται με την ίδια κλίμακα, ομοίως με τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, με τον ΟΑΕΕ να προχωρά σε σημαντικές αλλαγές για την έκδοση σύνταξης.

Όπως έχει ανακοινωθεί, από σήμερα θα εφαρμοστούν σημαντικές αλλαγές για τον έλεγχο των οφειλών τους, οι οποίες σχετίζονται με τα ακαθάριστα έσοδά τους περιορίζοντας τα φορολογητέα τους κέρδη.

Έτσι, για οφειλές έως 20.000 ευρώ, θα κρατούνται από τη σύνταξη σε 60 δόσεις, ενώ, αν το υπερβάλλον ποσό δεν εξοφληθεί, δεν εκδίδεται σύνταξη.

Το ίδιο ισχύει και για οφειλές έως 30.000 ευρώ, μέχρι το υπερβάλλον χρέος να πέσει στις 20.000 ευρώ, όπου το ποσό θα κρατείται σε 60 μηνιαίες δόσεις 

Δεν υπάρχουν σχόλια