GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα στα Αβδηρα Ξάνθης

Μία θαλάσσια χελώνα βγήκε στα ρηχά της παραλιακής ζώνης στην Ξάνθη, με 2 κοψίματα από προπέλα στο κεφάλι, όπως μαρτυρούν λουόμενοι με αναρτή...


Μία θαλάσσια χελώνα βγήκε στα ρηχά της παραλιακής ζώνης στην Ξάνθη, με 2 κοψίματα από προπέλα στο κεφάλι, όπως μαρτυρούν λουόμενοι με αναρτήσεις τους στο Facebook.

Μάλιστα, το πιο άσχημο είναι ότι προσπαθούν να βρούν βοήθεια για την περίθαλψή της από το Λιμεναρχείο και την Anima αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα όλα είναι δύσκολα!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα νερά του Θρακικού Πελάγους φιλοξενούν θαλάσσιες χελώνες, οι οποίες μάλιστα πέφτουν και θύματα ατυχημάτων, αλλά δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία που να μπορεί να συνδράμμει.

Σε κάθε περίπτωση, το οικοσύστημα της Θράκης, χρήζει μιας προστατευτικής πολιτικής, η οποία δεν θα εμπλέκεται ούτε στα δαιδαλώδη θεωρητικά μονοπάτια της οικολογίας, αλλά και ούτε στις ευκαιριακές λύσεις των άσχετων πολιτικάντηδων που διαφεντεύουν τις περιοχές μας!

Μακάρι να βρεθεί άμεση λύση και η χελώνα να τύχει της περίθαλψης που της αξίζει, επιστρέφοντας υγιής στο θαλάσσιο περιβάλλον της!

Δεν υπάρχουν σχόλια