GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ορθοστασία: Μήπως είναι η νέα μέθοδος γυμναστικής;

Πολλές είναι τόσο οι δουλειές όσο και οι δραστηριότητες που απαιτούν να είσαι όρθιος. Μπορεί όμως να θεωρηθεί η ορθοστασία ως η νέα μέθοδος ...

  • Πολλές είναι τόσο οι δουλειές όσο και οι δραστηριότητες που απαιτούν να είσαι όρθιος.
  • Μπορεί όμως να θεωρηθεί η ορθοστασία ως η νέα μέθοδος γυμναστικής;


Όχι με την παραδοσιακή έννοια.

Σίγουρα η συνεχής ορθοστασία για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα είναι σωματικά απαιτητική και σίγουρα η ενέργεια που απαιτεί είναι περισσότερη σε σχέση με μια καθιστική δραστηριότητα.

Παρόλα αυτά, μια αποτελεσματική προπόνηση περιλαμβάνει δραστηριότητες που ανεβάζουν τους καρδιακούς παλμούς, συνθήκη που η ορθοστασία από μόνη της δεν μπορεί να φέρει.

Εκείνη στοχεύει στους μύες του κάτω μέρους του σώματος, όμως η αντίσταση ή η ένταση δεν είναι αρκετή για την ενδυνάμωση και την οικοδόμηση της μυϊκής μάζας.

Ακόμα, αντίθετα με μια καθιστική δραστηριότητα, το να στέκεσαι ενεργοποιεί τους μύες των ποδιών, του κορμού αλλά και της πλάτης σας, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τον μυϊκό τόνο και να συμβάλλει στην καύση θερμίδων.

Πώς να ανακουφιστείτε από τον πόνο της ορθοστασίας

Παρά το γεγονός ότι η ορθοστασία δεν θεωρείται τεχνικά προπόνηση, μπορεί να φέρει αρκετό πόνο που οφείλεται σε μυϊκή κόπωση, έλλειψη κίνησης ή και κακή στάση του σώματος.

Παράλληλα, το να είστε στην ίδια θέση συνεχόμενα για ώρες περιορίζει τη ροή του αίματος και μειώνει τις μυϊκές συσπάσεις του σώματος.

Τότε συσσωρεύεται γαλακτικό οξύ στους μύες, που συμβάλλει στον πόνο και τη δυσκαμψία.

Το κλειδί για να αντιμετωπιστεί ο πόνος είναι οι… διατάσεις!

Η συστηματική άσκηση με μυϊκές διατάσεις έχει θετική επίδραση σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης της σπονδυλικής στήλης.

Ανακουφίζει από την ένταση των καθημερινών δραστηριοτήτων, δημιουργεί ένα αίσθημα αποσυμφόρησης από το στρες, χαλαρώνει τους μυς και μειώνει τους πόνους που οφείλονται σε πιασίματα, έντονη σωματική δραστηριότητα ή υπερβολική καταπόνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια