GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Μαύρη” επέτειος για την Αγιά Σοφιά – Σαν σήμερα πριν 3 χρόνια μετατράπηκε σε τζαμί

Σαν σήμερα, 24 Ιουλίου του 2020 η εκκλησία της Αγίας Σοφίας άνοιξε τις πύλες της ως τζαμί, για τη μεγάλη προσευχή των μουσουλμάνων, με τον π...


Σαν σήμερα, 24 Ιουλίου του 2020 η εκκλησία της Αγίας Σοφίας άνοιξε τις πύλες της ως τζαμί, για τη μεγάλη προσευχή των μουσουλμάνων, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αγνοεί επιδεικτικά τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας για την απόφαση του.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, οι τουρκικές αρχές “τιμούν” τη “μαύρη” επέτειο των τριών χρόνων της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, με προκλητική προσευχή που οργάνωσαν σήμερα σε ένα από τα σπουδαιότερα και πιο εμβληματικά μνημεία της ανθρωπότητας και της Ορθοδοξίας.

Μετά την πρωινή προσευχή ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς είπε απευθυνόμενος στο πλήθος πιστών Μουσουλμάνων που βρίσκονταν στο χώρο ότι η ημερομηνία αυτή είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες:

“Πριν από τρία χρόνια, στις 24 Ιουλίου 2020, έληξαν 86 χρόνια λαχτάρας. Η Αγία Σοφία άνοιξε ξανά για λατρεία με απόφαση του Προέδρου μας. Έχουν περάσει τρία χρόνια και σύμφωνα με έρευνα που έγινε, σε τρία χρόνια 21 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν την Αγία Σοφία“

Δεν υπάρχουν σχόλια