GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καλοκαίρι: 3 τρόποι για να έχεις δροσιά στο σπίτι χωρίς κλιματιστικό!

Το καλοκαίρι ήρθε και ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι φαίνεται πως είναι προ των πυλών.


Το καλοκαίρι ήρθε και ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι φαίνεται πως είναι προ των πυλών.

Με τις τιμές ρεύματος όμως να δείχνουν τα δόντια τους στα νοικοκυριά, πολλοί είναι εκείνοι που δεν επιλέγουν το κλιματιστικό για να δροσιστούν.

Ακόμα και έτσι όμως, υπάρχουν ορισμένα κόλπα που μπορεί να επιλέξει κανείς για να καταπολεμήσει τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Έξυπνη» χρήση του ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας είναι μια πολύ καλή εναλλακτική του κλιματιστικού, καθώς δροσίζει ένα δωμάτιο, καταναλώνοντας ελάχιστο ρεύμα συγκριτικά με τον κλιματισμό.

Σίγουρα δεν είναι εξίσου αποτελεσματικός, ωστόσο μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η απόδοσή του, εάν κάνουμε έξυπνη χρήση.

Αφενός είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια θα πρέπει να είναι η σωστή φορά του ανεμιστήρα, αφετέρου δεν πρέπει να ξεχνάμε το πιο απλό όπλο έναντι του καύσωνα που έχουμε… στη κουζίνα μας.

Το μόνο που χρειάζεστε για ένα πιο δροσερό σπίτι είναι ένα μεγάλο μπολ γεμάτο παγάκια, το οποίο θα τοποθετηθεί μπροστά από τον ανεμιστήρα σας!

Με τη βοήθεια του πάγου, ο ανεμιστήρας σας θα ανακυκλώνει δροσερό αέρα και όχι αέρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσοχή στις κουρτίνες και τη μόνωση

Όμως, όσο δροσερός και να είναι ο αέρας που θα ανακυκλώνεται από τον ανεμιστήρα, η θερμοκρασία δεν θα πέσει αρκετά εάν εισέρχεται στο σπίτι ζέστη από έξω.

Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση;

Φροντίζουμε να κλείνουμε τις κουρτίνες το μεσημέρι, καθώς οι ακτίνες του ηλίου φέρνουν επιπλέον ζέστη, ενώ επιλέγοντας χοντρές κουρτίνες καλής ποιότητας ενισχύουμε τη μόνωση του χώρου, κρατώντας μακριά τη θερμότητα.

Επιλέξτε ένα υγραντήρα

  • Η υγρασία μας κάνει να «κολλάμε» στα σεντόνια μας, να ιδρώνουμε και να ζεσταινόμαστε ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα ο καύσωνας να γίνεται πολύ πιο δυσάρεστος.
  • Μια καλή ιδέα θα ήταν να επενδύσετε σε έναν αφυγραντήρα, καθώς οι συσκευές αυτές είναι αρκετά πιο οικονομικές από τα κλιματιστικά και θα σας βοηθήσουν να υποφέρετε λιγότερο, σε συνδυασμό με τις παραπάνω συμβουλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια