GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βουλή: Ανατροπές της τελευταίας στιγμής στην κατανομή εδρών-Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Σημαντικές ανατροπές στην κατανομή των εδρών, αλλά και στην κοινοβουλευτική δύναμη ορισμένων κομμάτων έφερε η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτί...


Σημαντικές ανατροπές στην κατανομή των εδρών, αλλά και στην κοινοβουλευτική δύναμη ορισμένων κομμάτων έφερε η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων των εκλογών της 25ης Ιουνίου από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή.

Αναφορικά με την κοινοβουλευτική δύναμη, χαμένος αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει το σύνολο των βουλευτών του να συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο στον αριθμό 47.

Την έδρα που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ καρπώνεται το ΚΚΕ, το οποίο από την πλευρά του αυξάνει την κοινοβουλευτική του δύναμη στις 21 έδρες από τις 20 που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τις «καραμπόλες»

Την ίδια στιγμή, προκύπτουν και αρκετές «καραμπόλες», οι οποίοι μπορεί να μην επηρεάζουν το σύνολο της κοινοβουλευτικής δύναμης των υπολοίπων κομμάτων, όμως, προκαλούν αλλαγές στη σύνθεση της νέας Βουλής.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δεν εκλέγεται επομένως η Μαρία Πολύζου.

Στη θέση της εκλέγεται ο Αλέξανδρος Καζαμίας από την Πλεύση Ελευθερίας.

Από την πλευρά του, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου χάνει την έδρα στη Β’ Πειραιά, η οποία πηγαίνει στη ΝΔ. Κερδισμένος της «καραμπόλας» ο Γιάννης Τραγάκης, ο αρχαιότερος τη τάξει βουλευτής, ο οποίος επανέρχεται στη Βουλή.

Το κυβερνών κόμμα, επιπλέον, έχει απώλειες και στα Γιάννινα, καθώς δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς, όπως και στη Δυτική Αττική όπου μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής.

Αντιθέτως,  στις Σέρρες εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης, ενώ κερδισμένη εμφανίζεται και στην Α’ Αθηνών όπου εκλέγεται ο Άγγελος Συρίγος.

Την έδρα που κερδίζει η ΝΔ στις Σέρρες χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ περαιτέρω αλλαγές προκύπτουν στην Α’ Αθηνών με χαμένη τη Νίκη, η οποία χάνει την έδρα που είχε αρχικά κερδίσει.

Στον αντίποδα, η Νίκη εκλέγει βουλευτή στη Δυτική Αττική, τον Ιωάννη Παλαιτσάκη.

Η χαμένη έδρα στην Α’ Αθηνών επηρεάζει και τον επικεφαλής του κόμματος Δημήτρη Νατσιό, ο οποίος ήταν υποψήφιος εκεί. Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καλείται, πλέον, να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια