GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μητσοτάκης: Θα πω στον Ερντογάν πως δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις για τη μειονότητα στη Θράκη

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο ...


Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.
“Η οικογένειά μου έδωσε αγώνες για την ισονομία και ισοπολιτεία στη Θράκη. Ανεξάρτητα τι θα ψηφίσει η μειονότητα, εμείς θα συνεχίσουμε την πολιτική μας, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: “Ξεδριάντροπη η στήριξη που παρείχε σε δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Είπα να το κλείσουμε το θέμα, να υποστηρίξουν πως είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι έγραφε το έγγραφο της ΕΥΠ. Ο υποψήφιος της ΝΔ αποσύρθηκε με προσωπική του απόφαση. Επέμεινα γιατί ήθελα να στείλω μήνυμα στην Τουρκία, πως δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις”.

«Αυτή τη φορά το τουρκικό προξενείο ξέφυγε, δεν είναι κάτι, που θα ανεχθώ πλέον» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλοντας το τουρκικό προξενείο για ξεδιάντροπες παρεμβάσεις.

Σχετικά με μία πιθανή συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στα μέσα Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως η μία και μόνη διαφορά μας με την Τουρκία μπορεί να επιλυθεί βάσει του Διεθνούς Δικαίου και ξεκαθάρισε πως, εάν ο κ. Ερντογάν επιμείνει σε μία ρητορική που θίγει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, «δεν έχουμε πολλά να συζητήσουμε, θέματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίησης είναι εκτός ατζέντας».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι «δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την Τουρκία σε καθεστώς μόνιμης κλιμάκωσης και στα όρια ενός θερμού επεισοδίου, όπως έγινε το 2020». Ερωτηθείς, μάλιστα, για το ενδεχόμενο της συνεκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε κατηγορηματικά μία τέτοια προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια