GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μητσοτάκης: Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες όπως και οι υπόλοιποι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση του Σπύρου Μουρελάτου από τον ΑΝΤ1 για το ζήτημα της Ροδόπης και πότε ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρ...


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση του Σπύρου Μουρελάτου από τον ΑΝΤ1 για το ζήτημα της Ροδόπης και πότε ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες όπως και οι υπόλοιποι. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία διάκριση. Η πολιτική της ισονομίας εγκαινιάστηκε από τον Κων/νο Μητσοτάκη και συνεχίστηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΟΣΚ και πρέπει να είναι κοινός τόπος όλων των κομμάτων.

Το τουρκικό προξενείο ήθελε μία μειονότητα τουρκική και αποκομμένη και αυτό είναι ενάντια στην συνθήκη της Λωζάνης.

Το θέμα μπήκε με πρωτοβουλία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ της Ροδόπης και έλεγαν επί λέξη συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που παρενέβη στη Ροδόπη, αυτά τα είπε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρξε γενική ενημέρωση του κ. Τσίπρα πολύ πριν τις εκλογές και στη συνέχεια άλλη μία πολύ συγκεκριμένη ενημέρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις 25 Μαΐου, όταν ακόμα ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός. Όπως τόνισε, έλαβε εμπιστευτική έκθεση από την ΕΥΠ για το εύρος της παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, την οποία και έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως επέμεινε, είναι θέμα του κ. Τσίπρα αν θα κρατήσει στα ψηφοδέλτιά του, τους δύο βουλευτές -Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ.

Ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσει η μουσουλμανική κοινότητα εγώ οφείλω την πολιτική μας για τη μουσουλμανική κοινότητα να την προχωρήσει απαρέγκλιτα.

-Και τα «ταπεινό» σχόλιο του «Μ». Τα είπε όλα...με λίγες φράσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα φερέφωνα-βουλευτές του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη. Και μας καλύπτει απόλυτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια