GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επιστήμη: Πώς η διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε δύο άτομα καθορίζει μια σχέση

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν η διαφορά ηλικίας στις σχέσεις καθορίζει το ποσοστό της επιτυχίας της;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν η διαφορά ηλικίας στις σχέσεις καθορίζει το ποσοστό της επιτυχίας της;

Πιστεύεται ότι όσο μεγαλύτερος είναι κάποιος σε μια σχέση, τόσο πιο ώριμος είναι και έτσι οι σχέσεις αυτές μπορεί να είναι πιο σταθερές και να κρατήσουν περισσότερο.

Σύμφωνα με μελέτη, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα, όμως, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα χωρισμού.

Συγκεκριμένα, αφού ανέλυσαν στοιχεία από 3.000 άτομα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας πέντε ετών έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν σε σχέση με τα άτομα της ίδιας ηλικίας.

Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 39% για ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 10 ετών και στο 95% για εκείνους που τους «χωρίζουν» δύο δεκαετίες. Για εκείνους που έχουν διαφορά 30 ετών, η πιθανότητα για διαζύγιο είναι 172% υψηλότερη από τους συνομήλικους.

Ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας;

Όσο για την «ιδανική» διαφορά ηλικίας, σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση που θέλει τα ζευγάρια να έχουν αρκετά χρόνια διαφορά για να ευδοκιμήσει η σχέση, οι ερευνητές θεωρούν ότι είναι ο ένας χρόνος.

Σε αυτή την περίπτωση, οι πιθανότητες χωρισμού είναι μόλις 3%, σε σύγκριση με ένα συνομήλικο ζευγάρι ή ένα ζευγάρι με πολλά χρόνια διαφορά ηλικίας.

«Μπορεί απλώς οι τύποι των ζευγαριών με αυτά τα χαρακτηριστικά να είναι πιο πιθανό να χωρίσουν για άλλους λόγους», δήλωσε ο Hugo Mialon, ένας από τους ερευνητές της μελέτης.

Η ίδια έρευνα κατέληξε πως όσο περισσότερο είναι μαζί το ζευγάρι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες διαζυγίου. Συγκεκριμένα, αυτοί που μετρούσαν πέντε χρόνια σχέσης ήταν 76% λιγότερο πιθανό να χωρίσουν.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια