GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα-300.000 επιταγές σε δικαιούχους

Συνολικά 300.000 επιταγές αναμένεται να δοθούν φέτος στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024.


Συνολικά 300.000 επιταγές αναμένεται να δοθούν φέτος στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024.

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, με την επιλογή των δικαιούχων να βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων, η οποία γίνεται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ, οι πρώτοι πίνακες αποτελεσμάτων θα δημοσιευτούν σε περίπου δέκα ημέρες.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

  • οι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
  • οι άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
  • οι ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Το εισόδημα των δικαιούχων δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ στην περίπτωση των μακροχρόνια ανέργων, το εισόδημα πρέπει να φτάνει τις 16.000 ευρώ (άγαμοι) και τις 24.000 ευρώ (έγγαμοι), προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονεϊκές οικογένειες έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

Όσον αφορά το θέμα των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα επισημαίνονται τα εξής:

  • Μπορούν να γίνουν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή σε τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε Λέρο, Μυτιλήνη, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου.
  • Μπορούν να γίνουν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου.
  • Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%.
  • Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

























Δεν υπάρχουν σχόλια